Dolar 50,1498
Euro 55,9219
Altın 6.556,39
BİST 11.482,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 11°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
11°C
Hafif Yağmurlu
Paz 11°C
Pts 14°C
Sal 13°C
Çar 18°C

Cumhurbaşkanlığı iletişim başkanı dijital düzeni vurguladı

Cumhurbaşkanlığı iletişim başkanı dijital düzeni vurguladı
8 Kasım 2026 01:13
46
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanından Dijital Düzen Vurgusu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Algoritmik Çağda Kontrol Kimde? Şirketler, Devletler, Vatandaşlar” programında önemli açıklamalarda bulundu. Duran, Türkiye açısından algoritmalar ve dijital platformların dijital egemenlik meselesi olduğunu belirtti.

Duran, hesap verebilirlik, algoritmik dağıtımda adalet ve çoğulculuğun temel ilkeler arasında yer alması gerektiğini ifade etti.

Daha adil ve kapsayıcı bir dijital düzenin yaratılması için TRT ve Anadolu Ajansı’nın çeşitli dillerdeki yayıncılığının önemine değinen Duran, hakikatin doğru bir şekilde dünyaya ulaştırılması için yürütülen çalışmalara vurgu yaptı. Gazze’de yaşamını yitiren Anadolu Ajansı kameramanı Muntasır es-Savvaf ile ağır yaralanan TRT Arabi kameramanı Sami Şehade’yi anan Duran, yaşanan olayların hakikatin yalnızca belgelenmesi değil, aynı zamanda insanlara ulaştırılmasının önemini de ortaya koyduğunu söyledi.





Duran, teknolojik gelişmelerin insanlığa hizmet etmesi gerektiğine dikkat çekti. Algoritmaların insan haklarına, değerlere ve özgür tercihlere saygılı bir anlayışla geliştirilmesini savunduklarını aktardı. Dijital dünyanın geleceğinin birkaç şirketin elinde değil, hakikati savunabilen ve kendi tercihlerini sorumlulukla üstlenebilen bireylerin elinde olması gerektiğini vurguladı.

TRT World Forum kapsamındaki oturumların adil bir dijital düzenin oluşturulmasına katkı sunacağına inandığını dile getiren Duran, panelistlere, katılımcılara ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.