Dolar 32,5118
Euro 34,9465
Altın 2.435,40
BİST 9.787,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 22°C
Az Bulutlu
Bursa
22°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Çin’de kedi ve köpek eti satışı yasaklandı

Çin’de kedi ve köpek eti satışı yasaklandı
3 Nisan 2020 01:02
377
A+
A-

Coronavirüs’ün baş şehri Çin’e bağlı Şenzen şehri, kedi ve köpek eti satışını yasaklayan ilk şehir olarak tarihe geçti.

Karar, Coronavirüs salgınının vahşi hayvan eti pazarından çıkması üzerine alındı. Yetkililer, vahşi hayvan eti tüketimi ve ticaretine karşı önlemler almaya başladı. Kedi, köpek eti satışına getirilen yasak 1 Mayıs’tan itibaren geçerli olacak. Humane Society International (HSI) verilerine göre Asya’da yılda 30 milyon köpek öldürülüyor. Ama köpek eti yemek Çin’de çok yaygın değil. Çin halkının çoğu hiç köpek yemediklerini ve yemek istemediklerini söylüyor.

DÖNÜM NOKTASI OLACAK

Şenzen Valisi “Köpekler ve kedilerin diğer hayvanlara kıyasla insanlarla daha yakın bir ilişkisi var. Köpek ve kedi tüketiminin yasaklanması Hong Kong ve Tayvan gibi diğer gelişmiş ülkelerde yaygın bir durum” dedi. Hayvan hakları destekçisi sivil toplum kuruluşu HSI karardan memnuniyet duyduklarını söyledi HSI Çin politikaları uzmanı Dr. Peter Li, Çin’de her yıl ortalama 10 milyon köpeğin ve 4 milyon kedinin öldürüldüğünü bu kararın hayvan ticaretinin sona erdirilmesi için bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.

TEDAVİ İÇİN AYI SAFRASI

Çin, kedi ve köpek eti satışını yasaklarken, koronavirüs hastalarının tedavisi için ay safrası kullanımına onay verdi. Kafesteki ayıların safraları, geleneksel Çin tıbbında yaygın olarak kullanılıyordu. Safradaki ursodeoksikolik asit, safra kesesi taşının çözülmesinde ve böbrek hastalıklarının tedavisinde kullanılıyor. Ama koronavirüse karşı etkili olduğuna dair henüz bir kanıt yok. Safraların alınması hayvanlar için acı verici ve rahatsız edici bir yöntem.

Çin, şubat ayında vahşi hayvanların ticaretini ve tüketimini yasaklamıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.