Dolar 46,3176
Euro 53,9274
Altın 6.444,94
BİST 14.465,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 30°C
Parçalı Bulutlu
Bursa
30°C
Parçalı Bulutlu
Sal 32°C
Çar 31°C
Per 27°C
Cum 24°C

CHP’de Kurultay Krizi ve İmza Süreci

CHP’de Kurultay Krizi ve İmza Süreci
17 Haziran 2026 13:59
21
A+
A-

CHP içinde yaşanan gerilim, mahkeme kararının ardından ortaya çıkan belirsizliklerle derinleşti. 2023 kurultayının iptaliyle birlikte parti içinde çift başlılık iddiaları gündeme geldi; iddianın merkezinde ise delegelere oy karşılığı ödeme yapıldığı yönündeki tespitler yer aldı.

Mahkeme kararının ardından Kemal Kılıçdaroğlu ve parti organlarının görevlerine dönmesiyle süreç yeni bir boyut kazandı. Özgür Özel ve ekibi ise olağanüstü kurultayın 45 gün içinde toplanması talebiyle yaklaşık bin delegenin imzasını Genel Merkez’e iletti.

İmza Teslimi ve İl Delegasyonları

Kurultay talebini destekleyen delegeler, imzaları dosyalar halinde sıralayarak Genel Merkez’e ulaştırdı. Murat Emir ve bazı il başkanlarının katılımıyla teslim edilen imzalar arasında, 74 il başkanının getirdiği evraklar ile 800’ü aşkın imzanın yer aldığı belirtildi.



Mahkeme Kararı ve Yapılacaklar

Kılıçdaroğlu ekibi, mahkeme kararının kesinleşmeden olağanüstü kurultayın gerçekleştirilemeyeceğini savunuyor. Bu görüşün devam etmesi halinde, sürecin yargı kararına bağlanması ve kurultayın ertelenmesi söz konusu olabilir.

Özel ekibinin teslim ettiği imzaların kabul edilmemesi durumunda yeni hukuki tartışmaların başlaması bekleniyor. Genel Merkez ise olağan kurultay sürecini başlatarak il ve ilçe kongrelerini kapsayan 6–7 aylık bir takvim öngörüyor ve mahkeme kararının kesinleşmesini şart koşuyor.

Atama ve İhraç İddiaları

Diğer bir gündem maddesi de hangi delegelerin imza verebileceği tartışması ile ilgili. Genel Merkez, Grup Başkanvekillerinin görevlerini düşürme kararı aldı; yerlerine getirilecek isimler arasında İzmir ve Kars milletvekilleri öne çıkıyor.

Öte yandan, partideki disiplin ve ihraç iddiaları tartışmaların sıcaklığını koruyor. Önder Sav’ın Özgür Özel’e önerisi ve parti içi grup toplantılarındaki çatışmalar, sürecin yeniden alevlenebileceğine işaret ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.