Dolar 47,5774
Euro 54,9369
Altın 6.378,93
BİST 13.726,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 34°C
Açık
Bursa
34°C
Açık
Per 33°C
Cum 32°C
Cts 33°C
Paz 32°C

Büyükşehir’den tarihi dokuya özel projeler

Büyükşehir’den tarihi dokuya özel projeler
5 Ağustos 2026 13:54
32
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şahin Biba, Osmangazi ilçesine bağlı 15 mahallenin muhtarları ve sakinleriyle bir araya geldiği toplantıda ‘Bursa’nın kalbi’ olarak nitelendirdiği tarihi bölgelere nefes aldıracak projeler planladıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba, Osmangazi ilçesine bağlı Pınarbaşı, Aktarhüssam, Kavaklı, Yahşibey, İvazpaşa, Alacahırka, Mollafenari, Alaattin, Alipaşa, Maksem, Tahtakale, Dikkaldırım, Osmangazi, Kayhan ve Nalbantoğlu mahallelerinin muhtarları ve sakinleriyle buluştu. Şahin Biba başkanlığında Pınarbaşı Parkı Polis Lokali’nde gerçekleştirilen buluşmaya AK Parti İl Başkan Yardımcısı Cem Kürşat Hasanoğlu ve AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Adnan Kurtuluş da katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba, göreve geldiği ilk gün itibarıyla il genelinde ihtiyaç, talep ve sorunların yerinde tespiti için başlattığı saha taramaları kapsamında buluştuğu muhtarlar ve vatandaşları dinledi. Söz konusu mahallelerde yapılan çalışmaların da değerlendirildiği toplantıda Başkan Vekili Şahin Biba, Bursa’nın ‘tarih kenti’ kimliğini temsil eden bölgelere hem tarihi dokuyu korumak hem de güncel sorunları çözmek için hassasiyetle yaklaştıklarını söyledi.



SAHA TARAMALARI DEVAM EDECEK

‘Bursa’nın kalbi’ olarak nitelendirdiği tarihi mahallelerin önemine vurgu yapan Başkan Vekili Şahin Biba, “Tarihi doku, mahallelerimize kimlik kazandırdığı gibi birtakım zorlukları da beraberinde getiriyor. Büyükşehir Belediyesi olarak mahallerimizin manevi iklimine uygun bir şekilde hayata geçireceğimiz projelerle bölgenin daha rahat nefes almasına gayret ediyoruz. Bu kapsamda yerinde inceleme ve takip çalışmalarıyla sahadan elde ettiğimiz verileri, bütüncül bir bakışla planlayıp çözümler geliştiriyoruz. Vatandaşımıza layık olduğu hizmetleri sunmak için şehrimizin her noktasında hemşehrilerimizle buluşmaya ve beklentilerini dinlemeye devam edeceğiz” dedi.

Toplantıda yer alan muhtar ve vatandaşların taleplerini ve önerilerini not eden Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba, sonrasında Pınarbaşı Parkı’nda vatandaşlarla sohbet etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.