Dolar 32,5173
Euro 34,7871
Altın 2.422,17
BİST 9.672,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 26°C
Az Bulutlu
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 22°C
Cts 19°C
Paz 21°C

Bursalı tekstilciler yeni meslektaşlarını arıyor

Bursalı tekstilciler yeni meslektaşlarını arıyor
17 Nisan 2020 13:04
393
A+
A-

Şehrin sembol organizasyonlarından Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması’na başvurular başladı.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB) T.C Ticaret Bakanlığı desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi iş birliğinde bu yıl 10’ncusunu düzenleyeceği Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması’na başvurular başladı. UTİB, Ev Tekstili Yarışması ile Türk tekstil sektörünün, yüksek teknoloji içeren, kaliteli ve yenilikçi tasarımlarıyla küresel pazardaki konumunun güçlendirilmesini amaçlanıyor. Özgün ve yenilikçi tasarımların ortaya çıkarılmasına güçlü katkı sağlayan yarışmada, sektörel motivasyon, iş birliği ve dayanışma içinde Türkiye ev tekstili ihracatının artırılması da hedefleniyor. Yarışmaya üniversitelerin tasarım bölümü öğrencileri büyük ilgi gösteriyor. Başvuruların 27 Mayıs 2020 tarihe kadar süreceği yarışmaya katılmak için gerekli şartlara ise https://evtekstiliyarismasi.com adresinden ulaşılabiliyor.

YARIŞMADAN SEKTÖRE GEÇİŞ

Coronavirüs ile mücadele kapsamında dünyada olduğu gibi ülkemizde de birçok etkinliğin ertelenmesine rağmen, başvuruların dijital ortamda tamamlanabilmesi sebebiyle yarışmaya ilgi devam ediyor. UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, “Hepimiz günlük yaşam akışının değiştiği farklı bir dönem yaşıyoruz. Genç tasarımcı adayları, eğitiminize uzaktan devam ettiğiniz bu süreçte, ilgi duyduğunuz alanlardaki yarışmalara katılarak, kendinizi geliştirme ve kariyerinizi yönlendirme fırsatlarını kaçırmamanızı öneririm.” sözleriyle bu tarz yarışmaların, tasarımcıların kendilerini geliştirmesine çok faydalı olduğuna vurgu yaptı.

9 YILLIK GELENEK

Avrupa’nın en büyük tekstil üreticisi ve Dünyanın en büyük 4’ncü ev tekstili ihracatçısı olan Türkiye’nin küresel pazardaki gücünü daha da artırmak amacıyla düzenledikleri yarışmada, dereceye giren tasarımcıların tamamına yakınını sektöre kazandırdıklarının altını çizen Pınar Taşdelen Engin, “2011 yılından bu yana Türkiye’nin ev tekstili alanında en büyük tasarım yarışmalarından birine imza atıyoruz. Bugüne kadar düzenlediğimiz yarışmalarda dereceye girenlerin yüzde 95’i sektörde tasarımcı olarak çalışıyor ya da bu alanda eğitim görüyor. Bu tablo, emeğimizin karşılığını almamız açısından gurur verici” diye konuştu.

HER AŞAMA ÖDÜL GİBİ

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yarışmanın ana teması olarak “Sürdürülebilirlik” konusu “Sorumlu Üretim ve Tüketim” alt başlığında belirlendi. Başvuran tasarımcılar yarışmanın her aşamasında, ödül niteliği taşıyan ve mesleki yaşamları için kazanım sağlayabilecekleri süreçlerden geçecekler. Başvuru yapan tüm yarışmacılar endüstriyel anlamda sürdürülebilir bir tekstil ürünün hangi özelliklere sahip olması gerektiğini anlatmak ve tasarımlarını hazırlamadan önce ilham almalarına katkı sağlamak amacıyla “Tekstilde Sürdürülebilirlik” konulu eğitim videosundan yararlanma imkanı tanınacak. Başvurularını tamamlayan tasarımcılara, ön eleme süreci öncesinde, öğrenen bireyler olmak ve kendi güçlerini fark etmek konusunda farkındalık kazandırmak amacıyla Vizyon Geliştirme Eğitimi’ne katılma hakkı tanınacak.

İŞTE ÖDÜLLER

İlk 10’a giren finalistler ise, hem final eleme adımına hazırlanmak hem de kendi kariyer yolculuklarında faydalanmak amacıyla Marka Yaratma ve Ürün Hikayesi Oluşturma Eğitimi’ne katılabilecek. Mentor ve moderatör koordinatörlüğünde planlanacak Atölye Çalışması ve Üretim Süreci adımı, 10 finaliste final sunumlarını yapmadan önce projelerini geliştirme fırsatı sağlayacak. Yarışmacılar ayrıca tasarımlarının ticarileşmesi imkanına da sahip olacaklar.  UTİB Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması’nda ilk üçe giren tasarımcılar ise online İngilizce eğitiminin yanı sıra Vizyon Geliştirme Eğitimi’nin devamı niteliğinde olan, yine online Bireysel ve Kariyer Koçluk Programı’na katılabilecekler. Dereceye giren üç yarışmacı ayrıca tasarımlarını tescil imkanına ve yurtdışı eğitim imkanına kavuşabilecekler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.