Dolar 32,6002
Euro 34,7940
Altın 2.410,15
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 29°C
Az Bulutlu
Bursa
29°C
Az Bulutlu
Çar 25°C
Per 20°C
Cum 23°C
Cts 19°C

Bursa’da kuyumculuğun Onur’unu kurtaran adam

Bursa’da kuyumculuğun Onur’unu kurtaran adam
14 Kasım 2020 10:48 | Son Güncellenme: 14 Kasım 2020 10:49
721
A+
A-

Onur Kuyumculuk’un sahibi Onur Kuyumcu, gemoloji alanında HRD ve GIA’yı birincilikle bitiren ilk ve tek Bursalı hatta Türk olduğunu söylerken, “Misafirlerimizin hayal ettiği ne varsa gerçeğe dönüştürüyoruz. İstesinler çarşıda gemi yürütelim” açıklamasında bulundu. 

Bursa’nın tarihi kuyumcu cenneti Bedesten Çarşısı’nda yer alan Onur Kuyumculuk’un sahibi olan Onur Kuyumcu, Türkiye’nin de geçmişinde önemli bir tarih olan 1919 yılından bu zamana kadar 4’ncü kuşak olarak kuyumculuk mesleğini icra ettiklerini söyledi.  Büyük dedeleri, dedesi Sadık Kuyumcu, babası Ali Osman Kuyumcu’nun ardından kendisinin de mesleği sürdürdüklerini hatırlayan Onur Kuyumcu, altın, pırlanta ve elmasla yollarına devam ettiklerinin altını çizdi.

ALANINDA EN BAŞARILI TÜRK

Kendisinin gemolog olduğunun altını çizen Kuyumcu, “Gemoloji taş bilimi demektir. Resmi kayıtlara göre Türkiye’deki ilk 3 kişiden birisiyim. HRD ve GIA’yı birincilikle bitirmiş ilk ve tek Türk’üm.  Alt dalımda pırlanta uzmanlığıdır. Bursa Kapalıçarşı’nın yanı sıra İstanbul’daki Kapalıçarşı’da da hizmet veriyoruz. Güney Marmara’da birçok bölgeye de satışlar gerçekleştiriyoruz. Toptan mücevher, elmas ve pırlanta satışı yapıyoruz” dedi.

ÇARŞIDA GEMİ BİLE YÜRÜTÜRÜZ

Onur Kuyumculuk’un geçmişine dair de bilgiler veren Onur Kuyumcu, “Mesleğimiz eski olmasına karşın kendi yerimizi açmadan önce birkaç başka firmada çalıştım. Bu sene ise hem perakende hem de toptana yönelerek mağazamızı açtık. Yenilenen yüzümüzle birlikte altına dair kolye, bilezik, çeyrek altın, sarrafiye, hem yatırımlık, hem de takı anlamında geniş yelpazede ürün gamımız bulunuyor. Aklınızda olan, hayalinizdeki ürünü de bize anlatın, çizelim, kalıba alalım ve birebir aynısını tarafınıza teslim edelim. Toptan sattığımız için elmas ve pırlanta mücevherlerimiz mevcut. Kuyumculuk anlamında aklınıza ne geliyorsa, çarşıda ‘gemi yürütün’ deyin gemi yürütelim” açıklamasında bulundu.

HAYAL ETTİĞİNİZ ÜRÜNÜ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ

Onur Kuyumculuk’u rakiplerinden ayıran özelliklerine dair değerlendirmelerde bulunan genç kuyumcu,“ Toptancı olduğumuz için bilindik markalardan çok daha uyguna ürün tedarik ediyor ve satışını gerçekleştiriyoruz. En önemli özelliğimiz ise doğru fiyata, doğru ürünü vermektir. Marka değerimizin ekstra bedelini talep etmiyoruz. Diğer firmalarda marka adına ödenen paralar var. Bizde ise aldığınız ürünün gerçek değerinde, gerçek bedelini ödüyorsunuz. Gerçek garantili bir şekilde alıyorsunuz. Bizim sertifikalarımız uluslararası geçerliliktedir. Olmayanlar ise tarafımızdan incelenmiştir. Ürünlerimiz uluslararası bir laboratuara gönderildiğinde aynı ve hatta üst değerlere sahip çıkar.  Özel olarak bir koleksiyon ürünü yapmıyoruz. İstediğiniz ya da hayal ettiğiniz bir ürün varsa onu bize tarif ediyorsunuz, çizip aynısını size sunuyoruz. Onur Kuyumculuk’un yeni hedefi perakende misafirlerine de dokunmaktır. Onlara da ulaşmayı hedefliyoruz. İlk hedefimiz Bursalıların bizi daha çok tanıması ardından da yurt içine yayılmayı planlıyoruz” dedi.

KUYUMCULARDA ÇIRAK YETİŞMİYOR

Kuyumculuğun problemlerine dair değerlendirmelerde bulunan Onur Kuyumcu, “Artık maalesef çırak yetişmiyor.  Gençler biz gibi sabırlı değiller. ‘Ben mi yapacağım’ diyorlar. Çıraklık böyle bir şey değil. Ben çıraklığı babamın yanında yaptım. Cam da yer de sildim. Patron çocuğu olarak kasaya oturmadım. Çok uzun zaman sonra bankonun arkasına aldı. Eğitimler de verdi. 5 yaşında zigon taşları ile atom taşlarını bir öbek yapıp içlerine 3-5 tane pırlanta atardı. Bana o yaşta çift ve lup tutmayı öğretirken, pırlantaları da bulmamı isterdi. Daha sonra beynimize kodlandı ve rahatlıkla ayırt edebiliyorum. Aslında bana taş kendisini anlatıyor artık. Günümüzde çıraklarımız daha sabırsız, hemen tezgahtarlığı istiyorlar. Çıraklığın gerekli olan evrelerini yapmak istemiyorlar. Dilerim bu alanda da ahilik kültürü oturacaktır” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.