Dolar 49,5523
Euro 55,6413
Altın 6.645,69
BİST 11.601,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 17°C
Yağmurlu
Bursa
17°C
Yağmurlu
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 22°C
Per 23°C

Bursa’da altyapı ve yol seferberliği! Geçit’te çalışmalar sürüyor

Bursa’da altyapı ve yol seferberliği! Geçit’te çalışmalar sürüyor
19 Ekim 2026 14:02
26
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ulaşım ve altyapı ağlarını güçlendirme çalışmaları kapsamında yolları yenilediği Geçit bölgesinde kanalizasyon ve yağmur suyu hattı imalatlarına devam ediyor.

Şahin Biba başkanlığında başlatılan altyapı seferberliği kapsamında Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla 17 ilçede altyapı ağını güçlendirmek için nisan ayı itibarıyla harekete geçti. Altyapı yatırımları kapsamında Büyükşehir ekipleri, eylül ayında 17 kilometrelik içme suyu, 16 kilometrelik kanalizasyon hattı ve 6,2 kilometrelik yağmur suyu hattı imalatı gerçekleştirdi. Dokuzuncu ayda 27 bin 500 metrekare parke kaplama imalatı, 40 bin ton sıcak asfalt kaplama ve yama çalışması yapan BUSKİ ekipleri, 6 bin metreden fazla dere temizliğine imza attı. BUSKİ ekipleri, ekim ayında da şehrin altyapısını güçlendirme çalışmalarını sürdürdü.

KANALİZASYON HATTI YENİLENDİ
BUSKİ ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Nilüferköy Mahallesi Mudanya Yolu Caddesi üzerindeki yerleşim alanlarında oluşan evsel ve diğer atık suların çevre ve insan sağlığına zarar vermeden toplanarak arıtma tesislerine ulaştırılması amacıyla 550 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı imalatı gerçekleştirildi. Çalışmayla çevre kirliliğinin önlenmesi ve bölgenin altyapı kapasitesinin güçlendirilmesi hedefleniyor.





2 KM’LİK YENİ YAĞMUR SUYU HATTI
BUSKİ ekipleri, Osmangazi ilçesindeki Nilüferköy Mahallesi ile Nilüfer ilçesindeki Balat Mahallesi sınırlarında kalan Mudanya Yolu Caddesi üzerinde de yağmursuyu hattı imalatlarını tamamladı. Yağışlar sırasında ve sonrasında oluşan yüzey sularının kontrollü şekilde toplanarak güvenli bir noktaya taşınması amacıyla 1.500 metre uzunluğunda yağmursuyu hattı yapıldı. Ekipler, Geçit Mahallesi Sanayi Caddesi’nde de 500 metre uzunluğundaki yağmursuyu hattı imalatına devam ediyor. Şehir genelinde sürdürülen altyapı yatırımlarıyla yağış kaynaklı su birikintilerinin önlenmesi, atık suların sağlıklı şekilde uzaklaştırılması ve daha güvenli, sürdürülebilir bir altyapı sisteminin oluşturulması amaçlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.