Dolar 32,4781
Euro 34,9319
Altın 2.435,57
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 22°C
Az Bulutlu
Bursa
22°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 20°C

Bursa Uludağ Üniversitesi’ne çelik gibi destek

Bursa Uludağ Üniversitesi’ne çelik gibi destek
14 Aralık 2020 18:16
412
A+
A-

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde devam eden TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı çalışmalarına, kentin önemli kuruluşları arasında ilk sıralarda yer alan Beyçelik Gestamp’tan destek geldi.

Kurumlar arasında imzalanan protokol sayesinde 3 doktora öğrencisi firma bünyesinde yürütülen bilimsel çalışmalarda yer alabilecek. İş birliği protokolü BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Beyçelik Gestamp Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, Beyçelik Gestamp İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Direktörü Mesut M. Cengiz, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Burak Etemoğlu, ULUTEK Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz, Orhangazi Asil Çelik MYO Müdürü Prof. Dr. Fatih Karpat, Teknoloji Transfer Ofisi Müdür Yardımcısı Nihal Sağlam ve firma yöneticilerinin katıldığı törende imzalandı.

İmza töreninde konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, TÜBİTAK’ın başlattığı 2244 Sanayi Doktora Programı’nın üniversitelere ve sanayi kesimine önemli vizyonlar katacak özel çalışmalardan birisi olduğuna işaret etti. Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “2018 ve 2019 yılı çağrılarında üniversite olarak belli bir seviyeye çıktık. Araştırma üniversiteleri içerisinde en fazla doktora öğrenci kontenjanına sahip üniversite olduk. Bu çabalarımız sayesinde araştırma üniversiteleri sıralamasında 14’ten 11. sıraya yükseldik. Üniversite-Sanayi işbirliği, prensip olarak herkesin kabul ettiği, ancak bir türlü istenilen düzeye gelemeyen bir olgu. Her iki tarafın birbirine karşı bakış açıları artık gelişti. Hamdolsun bu konuda istediğimiz noktaya yaklaşıyoruz” dedi.

BİRLİKTELİĞİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK

Bursa’nın önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden birisi olduğuna işaret eden Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Kentimiz, otomotiv sektörünün adeta can damarlarından birisidir. Biz de üniversite olarak üzerimize düşen görevi yapmak durumundayız. Karşılıklı dayanışma içerisinde de bu anlayışla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bir ayağında TÜBİTAK ve devletimiz, bir ayağında işverenimiz ve sanayi kuruluşlarımız, bir ayağında da biz olmak üzere ülkemizi bir noktaya çıkarmak için hep birlikte gayret göstereceğiz. Bu yıl ki çağrımıza Beyçelik Gestamp firmamızın göstermiş olduğu ilgi bizleri sevindirdi. Birlikteliğimiz inşallah ileriye doğru daha da gelişerek devam edecektir. Katkı ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ DAHA DA GELİŞECEK

Beyçelik Gestamp Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik ise konuşmasına Bursa’nın otomotiv endüstrisinin başkenti olduğunu vurgulayarak başladı. Üniversite-Sanayi iş birliğinin geliştirilmesi konusuna değinen Baran Çelik; “2244 Sanayi Doktora Programı’nın sanayide nitelikli insan kaynağını artırmak anlamında son derece değerli ve destek olunması gereken bir proje olduğuna inanıyoruz. Bu program sayesinde üniversite ile sanayi iş birliği daha da gelişecek ve doktora derecesine sahip ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağı sanayiye kazandırılabilecektir. Bu çerçevede, Bursa Uludağ Üniversitesi’nin Üniversite-Sanayi iş birliğinin geliştirilmesi noktasında öncü olmasını ve Türkiye’ye örnek olmasını diliyoruz. Bizler de her türlü desteği vermeye hazırız. Programa dâhil olmaktan dolayı da mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

BUÜ MEZUNLARINA POZİTİF AYRIMCILIK

Kendisinin de Bursa Uludağ Üniversitesi mezunu olduğunu açıklayan Baran Çelik; “Sadece lisans değil, yüksek lisans eğitimimi de bu üniversitede tamamladım. Buradan mezun olmaktan da son derece mutluyum. Şirketlerimizde 500’e yakın mühendisimiz bulunuyor. Oransal olarak da en fazla Bursa Uludağ Üniversitesi mezunu mühendisimiz var. Bu çerçevede kentimizin üniversitesine pozitif ayrımcılık yapmaya devam ediyoruz. Bizim üniversitemiz, sanayicisi ile bir arada olmaya devam ettiği sürece en iyi yerleri hak ediyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.