Dolar 46,2642
Euro 53,5947
Altın 6.254,94
BİST 14.080,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 29°C
Az Bulutlu
Bursa
29°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 28°C
Sal 31°C

BTSO Başkanı Burkay: “2030 Vizyonuyla Yeni Büyüme Alanlarına Odaklanıyoruz”

BTSO Başkanı Burkay: “2030 Vizyonuyla Yeni Büyüme Alanlarına Odaklanıyoruz”
11 Haziran 2026 13:38
26
A+
A-

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, MÜSİAD Bursa Şubesi yönetimiyle bir araya geldi. Küresel ekonomik zorlukların yeni fırsat alanlarına yönelerek aşılabileceğini belirten Burkay, BTSO’nun 2030 vizyonu doğrultusunda yeni projeler geliştirmeyi sürdürdüğünü söyledi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. MÜSİAD Bursa Şubesi’nde gerçekleştirilen toplantıda, küresel ekonomik gelişmeler, Bursa iş dünyasının geleceği ve BTSO’nun 2030 vizyonu kapsamında hayata geçirilecek projeler ele alındı.

Toplantıya MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Alparslan Şenocak ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur ile BTSO yönetim kurulu üyeleri katıldı.



Küresel ekonomide yaşanan dalgalanmaların Türkiye ekonomisini de etkilediğini belirten BTSO Başkanı İbrahim Burkay, mevcut süreçten çıkış yolunun içe kapanmak değil, yeni fırsat alanlarına yönelmek olduğunu ifade etti. Pandemi sonrası etkiler, bölgesel güvenlik sorunları ve küresel ekonomik belirsizliklerin iş dünyasını zorladığını dile getiren Burkay, kriz dönemlerinde yeni atılım stratejilerinin önem kazandığını söyledi.

Bursa’nın uluslararası pazarlardaki etkinliğini artırması gerektiğini vurgulayan Burkay, ihracat, üretim, turizm ve hizmet sektörlerinde daha güçlü adımlar atılması gerektiğini kaydetti. Özellikle Afrika başta olmak üzere yeni pazarlara açılmanın önemine dikkat çeken Burkay, uluslararası fuarlar ve iş geliştirme organizasyonlarının firmaların rekabet gücünü artıracağını belirtti.

Ekonomide bazı sektörlerin daralırken yeni alanların büyüme fırsatları sunduğunu ifade eden Burkay, işletmelerin değişen koşullara uyum sağlayarak yeni yatırım ve gelişim alanlarına yönelmesi gerektiğini söyledi. BTSO’nun bu anlayış doğrultusunda 2030 vizyonunu şekillendirdiğini belirten Burkay, geleceğin ihtiyaçlarına yönelik projeler geliştirmeye devam ettiklerini dile getirdi.

2013 yılında belirlenen 16 makro proje hedefi doğrultusunda bugüne kadar 60’ın üzerinde projeyi hayata geçirdiklerini hatırlatan Burkay, BTSO’nun iş dünyasının sorunlarına çözüm üreten güvenilir bir kurum haline geldiğini ifade etti. Kurumun sahip olduğu kapasitenin korunması ve daha ileri taşınmasının büyük önem taşıdığını belirten Burkay, bu başarının iş dünyasının ortak desteğiyle mümkün olduğunu söyledi.

MÜSİAD’ın kuruluşundan bu yana iş dünyasını ortak hedefler etrafında bir araya getiren önemli bir yapı olduğunu vurgulayan Burkay, Bursa’nın ekonomik kalkınması için tüm paydaşlarla iş birliğini sürdürmeye devam edeceklerini kaydetti.

Toplantıda konuşan MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Alparslan Şenocak ise Bursa ekonomisinin gelişimi için başarılı iş modellerinin çoğaltılması gerektiğini belirtti. İş dünyasında vizyoner projelerin desteklenmesinin önemine dikkat çeken Şenocak, BTSO’nun son yıllarda hayata geçirdiği projelerin kentin ekonomik dönüşümüne önemli katkılar sunduğunu ifade etti.

Şenocak, özellikle Girişim Sermayesi Yatırım Fonu gibi yenilikçi uygulamaların iş dünyası açısından önemli kazanımlar sağladığını belirterek, bu tür projelerin büyütülmesi ve desteklenmesi gerektiğini söyledi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.