Bor Sanat EXIT Programında Dijital Sanat Buluşması
Anasayfa»Etkinlik»Bor Sanat EXIT Programında Dijital Sanat Buluşması
15 Mayıs 2026 14:24
13
A+
A-
Bor Sanat ve EXIT iş birliğiyle Mardin’de düzenlenen “Konuk Sanatçı Programı” kapsamında Erdal İnci, Candaş Şişman ve Ecem Dilan Köse, dijital sanat ve yeni medya alanındaki atölyeleriyle sanatçılarla buluştu.
Bor Sanat ve EXIT iş birliğinde gerçekleştirilen “Konuk Sanatçı Programı”, 2026 yılı Şubat-Mayıs döneminde “Dijital Eşik” temasıyla dijital sanat, yeni medya ve ses tasarımı alanında üretim yapan sanatçıları Mardin’de bir araya getirdi.
Program kapsamında kentin güçlü resim geleneğini çağdaş sanatın güncel disiplinleriyle buluşturmak amaçlanırken, dijital üretim teknikleri ve teknolojik ifade biçimleri de sanat ortamına dahil edildi.
Programın yeni konukları arasında Erdal İnci, Candaş Şişman ve Ecem Dilan Köse yer aldı.
Fotogrametri ve Dijital Üretim Süreçleri
Erdal İnci, “Fotogrametri ile 3 Boyutlu Görüntüleme” başlıklı atölyesinde katılımcılarla üç boyutlu dijital üretim süreçlerini ele aldı.
Atölyede fotogrametrinin temel prensipleri, görüntü toplama yöntemleri ve veri seti oluşturma süreçleri aktarılırken, üç boyutlu model üretimi ve bu modellerin sanatsal üretimde nasıl kullanılabileceği üzerine uygulamalı çalışmalar gerçekleştirildi.
Spekülatif Tasarım ve Yeni Olasılıklar
Candaş Şişman ise “Olası ve Olası Olmayan Projeler” atölyesinde katılımcılarla spekülatif düşünme ve üretim yöntemlerini değerlendirdi.
Atölyede katılımcılar; gerçeklik algısının sınırlarını zorlayan fikirler geliştirme, alternatif düşünme biçimlerini deneme ve yeni olası gerçeklikler üzerine tasarım üretme süreçlerine dahil oldu.
Algoritmalar ve Sanat İlişkisi
Ecem Dilan Köse de “Algoritmalar ve Sanat” başlıklı atölyesinde dijital çağda sanat üretiminin dönüşümünü ele aldı.
Atölyede yeni medya kavramı tartışmaya açılırken, dijital üretim tekniklerine genel bir bakış sunuldu. Katılımcılar, alternatif üretim yöntemleriyle sanat eserlerinin nasıl şekillendirilebileceği üzerine çalışmalar yaptı.