Dolar 32,2154
Euro 35,0122
Altın 2.441,07
BİST 10.677,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 26°C
Az Bulutlu
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 31°C

BİLSEM öğretmen ve öğrencilerine ‘İleri Düzey Patent’ eğitimi

BİLSEM öğretmen ve öğrencilerine ‘İleri Düzey Patent’ eğitimi
8 Mart 2024 14:03
27
A+
A-

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile Türk Patent ve Marka Kurumunun birlikte düzenlediği BİLSEM öğretmen ve öğrencilerine yönelik hazırlanan “İleri Düzey Patent Eğitimi” programı, 6- 7 Mart 2024 tarihlerinde Eğitim Teknolojileri Kuluçka ve İnovasyon Merkezi’nde (ETKİM) gerçekleştirildi.

ANKARA (İGFA) – BİLSEM öğretmen ve öğrencilerine yönelik hazırlanan “İleri Düzey Patent Eğitimi” programına katılmak üzere Türkiye’nin 10 farklı ilinden Ankara’ya gelen katılımcılar, programın ihtiyaç duyulan bir etkinlik olduğunu belirterek öğretmen-öğrenci etkileşimli bu faaliyette yer almaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

AR-GE ve Ekosistem Daire Başkanı Dr. Bilgehan Özbaylanlı, ETKİM’ in eğitimin dijitalleşme sürecindeki rolünden bahsederek eğitim teknolojileri sektörünün de sahiplenildiğini ve ETKİM aracılığıyla desteklendiğini vurguladı. Dr. Bilgehan Özbaylanlı, gelecekte ETKİM’ de yapılacak bu gibi etkinliklerle daha fazla öğretmen ve öğrenciye ulaşmayı amaçladıklarını söyledi.

Programa, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Özel Yeteneklilerin Geliştirilmesi Daire Başkanı Dr. Erdal Kılınç’ın konuşmalarının ardından, Türk Patent ve Marka Kurumundan Sınai Mülkiyet Uzmanları Ceren Bora Orçun, Rabia Nurgül Özbaylanlı ve Atalay Berk Damgacıoğlu’nun eğitim sunumları ile devam edildi. “Patent Araştırmasına Giriş, Ön Araştırmanın Önemi, Patentlenebilirlik Kriterleri, Patentlenebilir Buluşlar ve Patentlenebilirliğin İstisnaları” gibi konu başlıklarının yer aldığı oturumlardan sonra Türk Patent ve Marka Kurumu uzmanları rehberliğinde patent veri tabanlarındaki örnekler incelenerek etkileşimli grup çalışmaları yapıldı.

İleri Düzey Patent Eğitimi’nin ikinci gününde ise farklı illerden gelen BİLSEM öğretmen ve öğrencilerine, ETKİM’de yer alan Profesyonel Öğrenme Laboratuvarı’nın etkileşim alanları tanıtıldı. ETKİM’ in kuluçka alanları katılımcılara gezdirilerek atölye çalışmalarına devam edildi. Sertifika töreni ile tamamlanan “İleri Seviye Patent Eğitimi” programı ODTÜ Kampüsü’nün misafirlere tanıtılması ile son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.