Başkan Aydın’dan Barınak Açıklaması: “Sorumlular Cezalandırılacak!”

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde kayda alınan ve kamuoyunda tepki çeken görüntülerle ilgili açıklamalarda bulundu. Olayın kasıtlı olarak, kişisel ya da siyasi çıkar amacıyla gerçekleştirildiğini belirten Başkan Aydın, “Sorumlular hakkında hem adli hem idari soruşturma başlattık. Gerekli cezaları almaları için sürecin takipçisi olacağız” dedi.
Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı’nda da konuyla ilgili konuşan Başkan Aydın, göreve geldikleri günden itibaren sahipsiz hayvanlara büyük önem verdiklerini vurguladı. Başkan Aydın, “Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile protokol imzalayarak yaklaşık 700 öğrencinin uygulamalı eğitim almasını sağladık. Aynı şekilde Bursa Veteriner Hekimleri Odası ile yapılan protokol sayesinde, vatandaşlarımız barınağımızdan sahiplendikleri köpeklerin ilk doz karma aşısını, iç-dış parazit tedavisini ve genel muayenesini ücretsiz olarak veteriner kliniklerinde yaptırabiliyor” diye konuştu.
Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nin 119 bin metrekarelik bir alana kurulu olduğunu hatırlatan Aydın, 153 dönümlük yeni bir alan üzerinde kurulacak modern bir barınak için de tüm tahsis işlemlerinin tamamlandığını ve Bakanlık onayının beklendiğini söyledi. Aydın, “Yeni barınağın tamamlanmasıyla birlikte toplamda 280 bin metrekarelik bir alanda can dostlarımıza en iyi hizmeti sunacağız” ifadelerini kullandı.
“Bu Olayı Asla Kabul Etmemiz Mümkün Değil”
Başkan Aydın, barınakta daha önce medyaya yansıyan görüntülerle ilgili de gerekli işlemlerin yapıldığını belirterek şunları söyledi:
“Geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan görüntülerde yer alan kişiler tespit edilerek haklarında idari soruşturma başlatıldı ve işlerine son verildi. Konu aynı zamanda adli makamlara da intikal etti. Dün akşam sosyal medyada paylaşılan yeni görüntüler ise iş akdi feshedilen bu kişiler tarafından organize şekilde planlanmıştır. Bu kabul edilemez olayı şiddetle kınıyoruz.”
Kendisinin 20 yıldır evinde kedi ve köpek beslediğini belirten Aydın, belediyede de barınaktan sahiplenilen iki kediye baktıklarını söyledi. “Hayvanlara karşı böyle bir muameleyi asla kabul etmeyiz. Olay duyulur duyulmaz gereken adımlar atıldı, ilgili müdür görevden alındı, denetimler sıklaştırıldı. Başka ihmallerin olup olmadığını da araştırıyoruz” dedi.