Dolar 49,3422
Euro 55,3107
Altın 6.634,68
BİST 12.240,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 25°C
Açık
Bursa
25°C
Açık
Cts 27°C
Paz 28°C
Pts 26°C
Sal 21°C

Bakan Göktaş’tan suç duyurusu

Bakan Göktaş’tan suç duyurusu
9 Ekim 2026 16:14
29
A+
A-

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, babasına yönelik yöneltilen fon iddialarına ilişkin olarak açıklama yaptı ve konuya dair hukuki adımlar attığını bildirdi. İddiaları ortaya atan isimler hakkında resmî şikayette bulunduğunu belirtti.

Göktaş, suç duyurusunu Ümit Özlale, Cemal Enginyurt ve Ali Mahir Başarır hakkında gerçekleştirdiğini söyleyerek, iftira niteliğindeki beyanların ispatlanmasını beklediğini vurguladı. İddiaların ortaya konamadığını, bu durumda sorumluların istifa etmesi gerektiğini ifade etti.

Hukuki süreç ve basına yönelik uyarı

Göktaş, sosyal medyada ve bazı yaygın mecralarda yayılan iddiaların kamuoyunda yanlış bir algı oluşturduğunu; bu yayınları yapan veya genişleten basın kuruluşlarına karşı da tüm hukuki yolların kullanılacağını açıkladı. “Basın özgürlüğü, iftira yoluyla itibar suikastı yapmanın kalkanı olamaz.” sözleriyle sorumluluğun takipçisi olacağını kaydetti.





Açıklamasında ayrıca, iftirayı atanın da yayanın da hukuki süreçte hesap vereceğini belirterek, şahsına ve ailesine yönelik karalama çabalarına karşı geri adım atmayacağını söyledi.

Göktaş’ın çağrısı

Göktaş, iddiaların somut delillerle desteklenememesi durumunda sorumluların hesap vermesi gerektiğini tekrarladı ve kamuoyuna saygıyla duyurduğunu belirtti. Bu süreçte hukuki, idari ve cezai sorumlulukların sonuna kadar takipçisi olacağına dair kararlılığını yineledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.