Dolar 32,1848
Euro 34,9353
Altın 2.503,23
BİST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 28°C
Az Bulutlu
Bursa
28°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C

İzmir’de Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Kız Kardeşim projesi eğitimi

İzmir’de Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Kız Kardeşim projesi eğitimi
11 Ekim 2021 15:19
263
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın eğitim seferberliği için başlattığı Kız Kardeşim Projesi’nin yedincisi İzmir’de gerçekleştirildi.

İZMİR(İGFA)- Kırsal kesimde kendi imkanlarıyla üretek kadınlara destek olmak için yapılan eğitim seferberliği toplam 10 ilde bine yakın kadın girişimciye ulaşıyor.

İzmir Tarım ve Orman Bakanlığı İl Müdürlüğü’nde yapılan eğitime katılan İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, 50 üretici kadın ile bir araya geldi. Açlış konuşmasını yapan Özen, “Yaşamın her alanında bu denli önemli olan kadınlarımız için bizler de tarımda çeşitli projeler ve eğitimler yapıyoruz. Tüm çabamız onların bir adım daha ileriye gidebilmesi için. Bu noktada da her türlü desteği veriyoruz. İzmir’de 150 bin çiftçi ailesi var ve bu rakamın yarısını siz kadınlar oluşturuyorsunuz. Kadınlar üretimde olmazsa işlerin aksayacağını, bu denli yolunda gitmeyeceğini çok iyi biliyoruz” dedi.

Hep birlikte daha güzel işler yapılacağını belirten Özen'in konuşmasından sonra “Kız Kardeşim” projesiyle ilgili bilgi verildi. 

KIZ KARDEŞİM PROJESİ NEDİR?

Kız Kardeşim Projesi,  2015 yılında Coca-Cola Vakfı’nın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Habitat Derneğinin,  kadınların ekonomik hayata katılımı konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatılarak toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlenmesi ve ekonomik kalkınmada aktif rol almaları için desteklenmek için yaptığı çalışmadır. 

Tarım ve Orman Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında, 10 ilde 1.000 kadın girişimciye; Müşteri İlişkileri ve Satış, Ürün Sunum ve Pazarlama Teknikleri, Gıda Güvenliği ve Lojistik, Toplumsal Cinsiyet Adaleti, Coğrafi İşaretler, Finansal Okuryazarlık, Sosyal Medya ve İnternet Reklamcılığı, Etiketleme Mevzuatı, DİTAP, Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık konu başlıkları ile eğitimler veriliyor. 

Projede kırsal kalkınmayı destekleyerek iyileştirme ve sürdürülebilirlik ile  kadınların sosyo-ekonomik alanda güçlenmesi amaçlanıyor. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.