Amanos Dağları’nda Bursa Rüzgarı! Osmangazi’den Tarihi Çifte Zafer
Osmaniye Amanos Dağları’nın zorlu coğrafyasında, Zorkun Yaylası’nda ilk kez düzenlenen Uluslararası Ultra Maratonu’na Osmangazi Belediyespor damga vurdu.
Dev organizasyona iki ayrı takımla katılan Osmangazi Belediyespor Maraton Takımı, yarışı çifte zaferle taçlandırarak Bursa’ya iki kupa birden getirdi.
Kürsünün Sahibi Bursa Oldu
6 ülkeden yaklaşık 1500 sporcunun kıyasıya mücadele ettiği dev maratonda; başta Rusya, Etiyopya, Kazakistan, İran, Azerbaycan ve İngiltere gibi ülkelerden gelen güçlü rakipler yer aldı.
Uluslararası rakiplerine geçit vermeyen Osmangazi Belediyespor, yarışı Şampiyon olarak tamamladı. Kulübün organizasyona dahil ettiği ikinci takım ise “Bursaspor” ismiyle yarışarak ikincilik kürsüsüne çıktı ve podyumu tamamen Bursa ekipleriyle kapattı. Bu büyük başarıyla birlikte Osmangazi Belediyespor, tarihinde ilk kez müzesine bir ultra maraton şampiyonluk kupası kazandırmış oldu.

“İyi Adapte Olduk, İki Takımı da Kürsüye Çıkardık”
Yarış sonrası duygularını paylaşan Osmangazi Belediyespor Maraton Takım Kaptanı Yasin Avcı, çok sıkı bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Çok çalıştık ve parkura iyi adapte olduk. Osmaniye’ye iki takımla gelmiştik, her iki takımımızı da kürsüye çıkarmanın gururunu yaşıyoruz.”
Başkan Fatih Karayılan: “İlk Ultra Maraton Kupamız Şampiyonlukla Geldi”
Başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Osmangazi Belediyespor Başkanı Fatih Karayılan ise maraton takımına teşekkür ederek şunları söyledi:
“Maraton takımımız bizi yine şaşırtmadı ve şampiyon oldu. En önemlisi, kulübümüzün müzesinde daha önce yarı maraton yol yarışı kupası vardı ancak Ultra Maraton kupası ilk defa olacak. Bunun bir de şampiyonluk kupası olması zaferimizi daha da anlamlı kıldı. Maraton takımımıza emekleri ve bu gurur için yürekten teşekkür ediyoruz.”