Dolar 47,0550
Euro 54,0812
Altın 6.110,31
BİST 14.214,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 30°C
Parçalı Bulutlu
Bursa
30°C
Parçalı Bulutlu
Per 31°C
Cum 32°C
Cts 34°C
Paz 34°C

Ahbap soruşturmasında yeni ifadeler

Ahbap soruşturmasında yeni ifadeler
16 Temmuz 2026 16:48
31
A+
A-

Nurdan Eriş ve Sevda Kurt’un hakimlik ifadeleri, Ahbap Derneği soruşturmasında önemli ayrıntılar sundu. Her iki ismin de verdiği anlatımlar, dernek çevresinde gerçekleştiği iddia edilen para transferleri ve ilişkilerin detaylarını içeriyor.

Soruşturmayı yürüten birimler, hesap hareketleri ve teknik takiple, yüksek tutarlı para transferleri ve şüpheli mali hareketlere ilişkin veriler elde ettiklerini açıkladı.

Müşterek iddialar ve para aktarımı beyânları

Nurdan Eriş, ifadelerinde Haluk Levent ile 2016’da İsviçre’de tanıştığını belirtti. Eriş, İsviçre’de kurulu bir işi olduğunu ve 2018’de şirketini yüksek bir meblağa sattığını öne sürdü. Levent’in kendisinden ve çevresinden para talep ettiğini, zaman zaman borç bahaneleriyle duygusal baskı kurduğunu iddia etti.



Eriş, gönderdiği paraların öncelikle Emrah ve Zafer gibi üçüncü kişilere, zaman zaman da Yeliz’e ulaştığını; paraların doğrudan Haluk Levent’e gönderilmediğini savundu. Ayrıca çocuklarının eğitimi ve yaşam giderleri için gönderdiği tutarların bulunduğunu belirtti ve kendisini kandırılmış hissettiğini dile getirdi.

Sevda Kurt’un anlatımı

Sevda Kurt, yaklaşık 20 yıl kadar Amerika’da yaşadığını, Türkiye’ye döndükten sonra Levent ile Ahbap üzerinden tanıştıklarını söyledi. Kurt, Levent’e toplamda yüksek meblağlarda borç verdiğini iddia etti ve Levent’in önce kendisini sık sık aramaya başladığını, daha sonra yemek ve konser davetleriyle yakınlık kurduğunu anlattı.

Kurt, Levent’in evleneceklerini söylediğini, evli olduğunu nezarethanede öğrendiğini ve yönlendirmelerle farklı kişilere/hesaplara yüksek tutarlı havaleler yaptığını beyan etti. İfadesinde, hayallerinin çalındığını ve mağdur olduğunu vurguladı.

Soruşturmanın mali bulguları ve operasyonlar

İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele birimleriyle koordineli yürütülen çalışmada, MASAK raporları, hesap incelemeleri ve takipler sonucunda mali profille uyuşmayan büyük para hareketleri tespit edildi. Şüpheliler arasında yüksek tutarlı para transferleri, şans oyunları hesaplarına aktarılan büyük meblağlar ve kısa sürede gerçekleştirilen çok sayıda tapu devir işlemleri yer aldığı kaydedildi.

Operasyonlarda farklı illerde ve eş zamanlı yapılan baskınlarda toplamda çok sayıda kişi gözaltına alındı; adli süreçler sonucunda aralarında dernekle bağlantılı isimlerin de bulunduğu bir grup tutuklandı, bazı şüpheliler adli kontrolle serbest bırakıldı.

Dosyaya yansıyan ek iddialar

Dosyada, bazı şüphelilerin Levent’e yönlendirdiği hesaplara yüksek miktarda para gönderdiği, yapılan aramalarda ve kayıtlarda büyük tutarlı borç tutanakları ile çeşitli beyanların yer aldığı öne sürüldü. Avukat Ece Güner’in de Levent’e verdiğini belirttiği miktarlar ve geri aldığına dair iddialar dile getirildi.

Yetkililer, soruşturmanın devam ettiğini, mali izlemelerin sürdüğünü ve elde edilen bulgular doğrultusunda ek işlemler yapılabileceğini bildirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.