Dolar 32,5257
Euro 34,9376
Altın 2.436,55
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 22°C
Az Bulutlu
Bursa
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Çevre dostu tasarlanan oyuncaklar İzmir’de sergileniyor

Çevre dostu tasarlanan oyuncaklar İzmir’de sergileniyor
21 Haziran 2022 10:32
104
A+
A-

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi ve DEÜ Onkoloji Enstitüsü’nün Akar Tekstil’in desteğiyle hayata geçirdiği “Sosyal Sorumluluk Bilinciyle Sürdürülebilir Tekstil Ürünü Bez Bebek ve Eğitici Oyuncak Tasarımları” projesi, Oyuncaklarla Sürdürülebilir Hikayeler Sergisi ile görücüye çıktı.

İZMİR (İGFA) – DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi ve DEÜ Onkoloji Enstitüsü ile Akar Tekstil’in desteğiyle hayata geçirilen “Sosyal Sorumluluk Bilinciyle Sürdürülebilir Tekstil Ürünü Bez Bebek ve Eğitici Oyuncak Tasarımları” Projesi’nde sürdürülebilirlik ve çevrenin korunması esas alındı.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin kültür mirası Rektörlük Binası’nda yer alan fuaye alanında açılan Oyuncaklarla Sürdürülebilir Hikayeler Sergisi ile proje kapsamında, alanında uzman isimler tarafından anti alerjen malzemelerden üretilen eğitici bez oyuncaklar sergilendi.

4 Temmuz’a kadar açık kalacak ve daha sonra üniversitenin başka birimlerine de taşınacak Oyuncaklarla Sürdürülebilir Hikâyeler Sergisi, daha ilk günden büyük ilgi gördü.

Üniversite mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği serginin açılışında DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, üniversite olarak sosyal sorumluluk ve çevre konularında hassasiyet gösterdiklerini söyledi.

HEDEF ULUSLARARASI BOYUTA TAŞIMAK

Üretim ve kullanım fazlası organik tarım ile üretilen anti alerjen kumaşlar ve atık malzemelerin toplumun faydasına sunulacak birer oyuncağa dönüştürüldüğünü kaydeden Prof. Dr Hotar, “Söz konusu projemizi en kısa sürede ulusal boyuta yayacak ve uluslararası arenaya taşıyacağız. İstiyoruz dünyadaki tüm çocuklar eğitici ve çevreye zarar vermeyen bu oyuncaklarla oynayabilsinler. Biz bu hayalimizin gerçekleşeceğine yürekten inanıyoruz. Bu güzel projeyi ortaya çıkaran değerli hocalarımıza ve Akar Tekstil yetkililerine şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyor; projemizin tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.