Dolar 45,5176
Euro 52,9944
Altın 6.644,89
BİST 14.367,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 21°C
Açık
Bursa
21°C
Açık
Cts 26°C
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 23°C

ABD-Çin İttifakı ve Putin’in Çin Ziyareti

ABD-Çin İttifakı ve Putin’in Çin Ziyareti
16 Mayıs 2026 12:10
0
A+
A-

Dünya siyasetinde son gelişmeler hız kesmeden devam ediyor. ABD ile İran arasındaki çatışmalarda kalıcı barış için yürütülen çabalarda henüz somut bir sonuç yok, buna rağmen bölgedeki gündem farklı aktörlerin hamleleriyle şekilleniyor.

Bu süreçte ABD Başkanı Donald Trump, savaş devam ederken Çin’e resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Trump, Pekin’de Şi Cinping ile yaptığı görüşmeler sonrası iki ülke arasında birçok konuda mutabakata varıldığını açıkladı.

ABD ve Çin’den Hürmüz ve Nükleer Güvence

Görüşme sonrası yapılan açıklamaya göre, ABD ve Çin, İran’ın nükleer silaha erişemeyeceği konusunda ortak tutum benimsedi. Beyaz Saray bildirisine göre taraflar ayrıca Hürmüz Boğazı’nın serbest seyri ve güvenliğinin korunması gerektiğinde hemfikir oldu.

Rusya’dan Pekin Hamlesi

Çin’in diplomatik merkez haline geldiği bu dönemde, Kremlin’den de dikkat çeken bir duyuru geldi: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 19-20 Mayıs tarihlerinde Çin’i ziyaret edeceği bildirildi. Bu ziyaret, bölgesel ve küresel dengeler açısından yakından izlenecek.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.