Dolar 49,8362
Euro 55,6464
Altın 6.467,52
BİST 11.165,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 19°C
Yağmurlu
Bursa
19°C
Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

İsrail Ordusu Batı Şeria’da 3 Evi Yıktı

İsrail Ordusu Batı Şeria’da 3 Evi Yıktı
29 Ekim 2026 11:52
23
A+
A-

İsrail Ordusundan Yıkım Faaliyetleri

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te üç Filistin evini yıkarak yıkım çalışmalarına devam etti. Filistin resmi haber ajansından alınan bilgilere göre, İsrail askerleri Batı Şeria’nın Selfit kentinin doğusundaki Bab el-Merec bölgesine askeri buldozerler eşliğinde baskın düzenledi. Bu baskın sırasında Deyr Ballut beldesinde iki Filistin evinin yıkıldığı belirtildi. Yıkılan evlerden birinin iki katlı olduğu ve İdris Cebbara Abdullah’a ait olduğu kaydedildi.

Kudüs Valiliği, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Doğu Kudüs’ün kuzeyindeki Ram beldesinde bir Filistin evini yıkma anlarına dair görüntüler paylaştı. Bu iki katlı evin Eşref Selheb’e ait olduğu açıklandı.

BATI ŞERİA’DA YIKIM VE KISITLAMALAR ARTIYOR





Filistinli kaynaklar, Batı Şeria’da son zamanlarda ev ve yapıların yıkımının arttığını ve Filistinlilerin inşaat faaliyetlerine yönelik kısıtlamaların devam ettiğini belirtiyor. Bölgedeki sakinler, elektrik ve içme suyu gibi temel hizmetlere erişimde engellerle karşılaşıyor. Filistinliler, ev yıkımlarının yanı sıra, Filistin topraklarını işgal eden İsraillilerin saldırılarının da bölge halkını yerlerinden etmeyi amaçladığını iddia ediyor.

EKİM 2023’TEN BU YANA SALDIRILARDA ARTIŞ

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırılarına başladığı Ekim 2023’ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere yönelik baskın ve saldırılarda artış gözlemleniyor. Söz konusu saldırılar, İsrail askerleri ve Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler tarafından gerçekleştiriliyor. İsrail, 1967 yılından bu yana Doğu Kudüs dahil olmak üzere Batı Şeria’yı işgal altında bulunduruyor. Uluslararası toplum, işgal altındaki Filistin topraklarında kurulan İsrail yerleşimlerini uluslararası hukuka aykırı olarak kabul ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.