Dolar 48,9650
Euro 55,8740
Altın 6.731,55
BİST 12.886,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 23°C
Az Bulutlu
Bursa
23°C
Az Bulutlu
Cts 25°C
Paz 22°C
Pts 19°C
Sal 17°C

Menderes Belediyesi’nde İkinci Dalga Operasyonu

Menderes Belediyesi’nde İkinci Dalga Operasyonu
25 Eylül 2026 21:13
16
A+
A-

İzmir Menderes Belediyesi hakkında yürütülen soruşturmada, ikinci dalga operasyonda gözaltına alınan 9 kişiden 7’si tutuklandı. Soruşturma; örgüt kurma, örgüte üye olma, rüşvet, irtikap, resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma ve imar kirliliğine neden olma gibi çok sayıda suçlamayı kapsıyor.

Operasyon kapsamında belediye yönetimi ve teknik kadroya yönelik geniş çaplı incelemeler yapıldı; adli süreçler ve MASAK verileri de değerlendirilerek yeni gözaltı kararları çıkarıldı.

Gözaltı ve Tutuklamalar

23 Eylül’de düzenlenen ikinci operasyonda İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 9 şüpheliyi yakaladı. Jandarmadaki işlemler sonrası adliyeye sevk edilenlerden A.U., S.K., Ç.Ç., O.D., A.D., O.G. ve M.K. tutuklandı. Diğer iki kişi M.R.G. ve E.Ö. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.





Soruşturmanın Önceki Aşamaları

İlk operasyon 4 Ağustos’ta gerçekleşmiş, o tarihte Belediye Başkanı İlkay Çiçek gözaltına alınmıştı. Ardından Başkan Yardımcısı Rüzgar Sönmez de yakalandı. Çiçek ifadesinde imar ve rüşvet iddialarını reddettiğini, sosyal medyada yayılan WhatsApp yazışmalarının kendisine ait olmadığını ve bu paylaşımlar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

4–10 Ağustos arasında yürütülen işlemler ve disiplin süreci sonucunda CHP yönetimi, 7 Ağustos’ta Çiçek hakkında kesin ihraç talebiyle disipline sevk kararı aldı; İçişleri Bakanlığı ise 8 Ağustos’ta Çiçek’i görevden uzaklaştırdı. Çiçek 10 Ağustos’ta CHP’den istifa etti.

Belediye Meclisi ve Yeni Yönetim

Belediye meclisi, yeni başkan vekilini seçmek üzere 17 Ağustos’ta toplandı. Dört tur süren oylama sonucunda AKP’li Asuman Şen 15 oy alarak başkan vekili seçildi ve ertesi gün görevi devraldı. Seçim sonrası bazı meclis içi çekişmeler ve itirazlar gündeme geldi; CHP yönetimi seçim sonucuna itiraz edeceğini açıkladı.

Dosyada Yer Alan İsimler ve Son Gelişmeler

Adliyeye sevk edilen 16 şüpheliden arasında Belediye Başkanı İlkay Çiçek, Başkan Yardımcıları Rüzgar Sönmez ve Mesut Taşdemir, İmar ve Şehircilik Müdürü İbrahim Yalça, Plan ve Proje Müdürü Durmuş Parım, Yapı Kontrol Müdürü Ömer Eryılmaz, Plan ve Proje Müdür Vekili Yaprak Uçak, meclis üyeleri Emre Pala ve Ferdi Hepyılmaz ile Mustafa Pala tutuklandı. Bazı teknisyen ve mimar personel ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Ayrıca soruşturma kapsamında gözaltına alınan avukat Elifnur Gürcü tutuklandı; dosyada Gürcü’nün, iddialara göre Kuruçaylar adlı örgüt tarafından Çiçek’in yanına yerleştirildiği tespit edildi. Son dönemde eski başkanvekili Erkan Özkan dahil olmak üzere başka isimler de gözaltına alındı.

Soruşturma ve yargı süreci devam ediyor. İlerleyen günlerde ek gözaltılar, adli işlemler ve duruşma süreçleriyle ilgili yeni bilgiler gelmesi bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.