Dolar 48,6399
Euro 56,1161
Altın 6.713,82
BİST 14.235,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 25°C
Az Bulutlu
Bursa
25°C
Az Bulutlu
Sal 27°C
Çar 21°C
Per 25°C
Cum 28°C

Mutfak kültürü Misi’de yaşıyor

Mutfak kültürü Misi’de yaşıyor
15 Eylül 2026 10:34
40
A+
A-

Nilüfer Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Misi Yerel Lezzetler Şenliği, bu yıl 18’inci kez düzenlenecek. 20 Eylül Pazar günü Gümüştepe Mahallesi’nde gerçekleştirilecek şenlikte; kadın derneklerinin yemek yarışması, atölyeler, dans gösterisi ve konser yer alacak.

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen Misi Yerel Lezzetler Şenliği, bu yıl 18’inci kez Bursalıları bir araya getirecek. Bölgenin köklü mutfak kültürünü ve geleneksel tariflerini geleceğe taşımayı amaçlayan şenlik, 20 Eylül Pazar günü Gümüştepe (Misi) Mahallesi’nde yapılacak.

Program, saat 16.00’da düzenlenecek kortej yürüyüşü ile başlayacak. Sonrasında Nilüfer Halk Dansları Topluluğu sahne alacak. Bununla birlikte katılımcılara yönelik çeşitli atölye çalışmaları da düzenlenecek.



Şenliğin gelenekselleşen hale gelen yarışmalarından Nilüfer Kadın Dernekleri Yemek Yarışması ise saat 17.00’de başlayacak. Mahalle derneklerinin hazırladığı yöresel lezzetler jüri değerlendirmesinden geçerek, kazananlara ödülleri verecek.

Program kapsamında saat 18.00’de Masterchef yarışmacısı şef Esra Tokelli de “Yerel Lezzetler Mutfağı” etkinliğinde katılımcılarla bir araya gelerek yerel lezzetler üzerine bir sunum gerçekleştirecek. Şenlik, saat 20.00’deki Bahadır Sevik konseriyle tamamlanacak.

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, şenliğin bölge kimliğinin korunmasında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Misi Yerel Lezzetler Şenliği, 18 yıldır kadın derneklerimizin emeğini ve mutfak kültürümüzü görünür kılan köklü bir buluşma haline geldi. Hem bu mirasa sahip çıkmak hem de keyifli bir hafta sonu geçirmek isteyen tüm hemşehrilerimizi 20 Eylül Pazar günü Misi’ye davet ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.