Dolar 45,1848
Euro 53,0864
Altın 6.719,72
BİST 14.442,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 20°C
Az Bulutlu
Bursa
20°C
Az Bulutlu
Cum 10°C
Cts 11°C
Paz 10°C
Pts 11°C

Bursa’da 29. Uluslararası Yapı ve Yaşam Kongresi Yoğun İlgi Gördü

Bursa’da 29. Uluslararası Yapı ve Yaşam Kongresi Yoğun İlgi Gördü
29 Nisan 2026 12:38
1
A+
A-

Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin düzenlediği kongrede, kentlerin geleceği, mimarlıkta dönüşüm ve yapı sektörünün sorunları çok yönlü ele alındı.

TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi tarafından ‘Rising City Yapı ve Yaşam Fuarı’ kapsamında düzenlenen 29. Uluslararası Yapı ve Yaşam Kongresi, Bursa Uluslararası Fuar Merkezi ve BAOB toplantı salonlarında gerçekleştirildi. 24-25 Nisan 2026 tarihlerinde düzenlenen kongre, 11 oturumdan oluşan kapsamlı programıyla sektör temsilcilerini bir araya getirdi.

Kongrenin açılışına yerel yöneticiler, akademisyenler, meslek odası temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışta konuşan Şirin Rodoplu Şimşek, hızla değişen dünyada mimarlığın yalnızca yapı üretmekle sınırlı olmadığını, aynı zamanda toplumsal sorumluluk üstlenen bir disiplin olduğunu vurguladı. Şimşek, “Bugün vereceğimiz kararlar, yarının kentlerini belirleyecek” diyerek kongrenin önemine dikkat çekti.

Farklı disiplinlerden uzmanların katılımıyla gerçekleşen oturumlarda; kentsel bellek, mimarlıkta değişen paradigmalar, dijitalleşme, sürdürülebilirlik, yapı malzemeleri ve yerel yönetim politikaları gibi birçok konu bilimsel çerçevede ele alındı. Kongrede yapılan tartışmaların, yalnızca akademik birikim oluşturmakla kalmayıp uygulamaya da yön vermesi hedeflendi.

Etkinlik kapsamında düzenlenen oturumlarda ilçe belediye başkanları da kent vizyonlarına ilişkin sunumlar gerçekleştirdi. Oktay Yılmaz kentsel dönüşüm projelerine, Erkan Aydın sürdürülen projelere, Şadi Özdemir sosyal belediyecilik anlayışına, Deniz Dalgıç afet yönetimi çalışmalarına ve Şükrü Deviren ise güvenli yapılaşma hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İki gün süren kongrede mimarlık, kentleşme ve yapı sektörüne ilişkin güncel sorunlar çok boyutlu olarak tartışılırken, çözüm önerileri de paylaşıldı. Program kapsamında ayrıca çocuklara yönelik “Bir Günlüğüne Mimar Oluyorum” temalı atölye çalışması düzenlenerek geleceğin mimarlarına yönelik farkındalık oluşturuldu.

Yoğun katılımın olduğu kongre, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.