İnegöl Belediyesi’nden Gazze İçin Yardım Kampanyası: “Mazluma Nefes, Gazze’ye Umut Ol”
İnegöl Belediyesi, Kızılay iş birliğiyle Gazze’deki insani kriz için yardım kampanyası başlattı. “Mazluma Nefes, Gazze’ye Umut Ol” sloganıyla düzenlenen kampanya, 1 ay sürecek ve yardımlar nakdi olarak toplanacak.
Gazze İçin İnsanlık Görevi
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, yardım kampanyasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Bugün Gazze’ye yardım eli uzatmak artık sadece bir yardım değil, bir insanlık meselesi haline gelmiştir. Türkiye, Gazze’ye en üst düzeyde yardım ulaştıran ülkeler arasında yer alıyor. Biz de İnegöl Belediyesi ve Umuteli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak, Kızılay İnegöl Şubesi iş birliğiyle vatandaşlarımızın desteğiyle kampanyamızı başlatıyoruz” dedi.
Yardımların Toplanacağı Hesaplar
Başkan Taban, yardımların iban numaraları üzerinden gönderilebileceğini vurgulayarak, vatandaşlardan açıklama kısmına mutlaka “Gazze” yazmalarını istedi. Yardımlar şu hesaplar üzerinden ulaştırılabilecek:
-
Türk Kızılay Derneği İnegöl Şubesi: TR49 0001 0000 6700 0018 6872 61
-
İnegöl Umuteli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği: TR52 0021 0000 0001 9089 9000 02
Her Lira Gazze’de Bir Canın Yarasına Merhem Olacak
Başkan Taban, “Başlattığımız kampanyayla temel insani ihtiyaçların karşılanmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Her bir lira, Gazze’de bir canın yarasına merhem olacak. Sivil toplum kuruluşlarımızı, iş dünyamızı ve vatandaşlarımızı kampanyaya destek vermeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
İnegöl Belediyesi, Kızılay iş birliğiyle yardımların güvenli bir şekilde Gazze halkına ulaştırılacağını belirterek, vatandaşlardan güçlü dayanışma çağrısında bulundu.