Dolar 32,3285
Euro 35,0893
Altın 2.297,14
BİST 9.041,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 23°C
Az Bulutlu
Bursa
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 29°C

Üsküdarlılara özel müjde

Üsküdarlılara özel müjde
30 Mayıs 2020 13:42 | Son Güncellenme: 30 Mayıs 2020 13:43
656
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Üsküdarlıların kabusu yağmur suları sonucu oluşan deniz bütünleşmesi sorunuyla ilgili çalışmaların başlatılması için talimat verdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, pandemi sürecinde çalışmalarını yoğunlaştıran İSKİ’nin, Üsküdar Meydanı’ndaki su baskınlarını ortadan kaldıracak projesinin kazı işlemlerini başlattı. Telsizle, TBM cihazının çalıştırılması talimatını veren İmamoğlu, “Bildiğimiz o Üsküdar Meydanı’ndaki yağmur sularının orada birikmesi ve denizle bütünleşmesi sorunu vardı. 3 noktadan sağlıklı bir şekilde denize nakledeceğimiz yağmur sularıyla, o görüntü ortadan kaybolmuş olacak” dedi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de projenin Üsküdar için hayati önemde olduğuna vurgu yaparak, “İnşallah 2021 yılı başlarında tamamlandığında, bu sorun da ortadan kalkmış olacak” diye konuştu.

KAZI İŞLEMLERİ BAŞLATILDI

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, pandemi sürecinde çalışmalarını hızlandıran İSKİ’nin Üsküdar’daki 4 şantiyesinde incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında İmamoğlu’na, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu ve İBB üst yönetimi eşlik etti. İmamoğlu ve beraberindeki heyetin ilk durağı Sultantepe Mahallesi’ndeki Bülbülderesi Yağmur Suyu Tüneli İnşaat sahası oldu. Mermutlu ve Türkmen’den çalışmalarla ilgili bilgi alan İmamoğlu, telsiz yardımıyla TBM (Tunnel Boring Machine – Tünel Açma Makinesi) cihazının kazı işlemlerini başlatması talimatını verdi.

 “ÜSKÜDAR O GÖRÜNTÜLERDEN UZAK YAŞAYACAK”

İSKİ’nin pandemi sürecini iyi değerlendirdiğini vurgulayan İmamoğlu, “Sahada, her yerde var olan sıkıntıları giderme konusunda, finansal anlamda da ciddi bir fedakarlık yaratarak, risk alarak yaptığımız hamlelerimiz var. Üsküdar’daki bu yatırım değerli. Bu aslında son hamlesi diyelim. Üsküdar Meydanı’nda, yağmur sularının birikip denizle bütünleşmesi sorunu vardı. 3 noktadan sağlıklı bir şekilde denize nakledeceğimiz yağmur sularıyla, o görüntü ortadan kaybolmuş olacak. Bu da o kollardan bir tanesi. Bülbülderesi hattı üzerinde uygulanan TBM çalışmasına start verdik. Arkadaşlarımın ifadesiyle, 8-9 aylık bir süre var. En hızlı şekliyle hareket edeceğiz. İnşallah, sonucunu gördüğümüzde, Üsküdarımız o görüntülerden uzak bir süreci yaşamaya başlayacak. Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Allah tamamına erdirsin” dedi.

TÜRKMEN: “ÜSKÜDAR İÇİN HAYATİ BİR PROJE”

Tünel çalışmasının Üsküdar hayati bir önemde olduğunu belirten Türkmen ise, “Bir tarafta Bülbülderesi, diğer tarafta Çavuşdere olmak üzere, iki derenin birleştiği yer Üsküdar Meydanı. Bu iki derenin havzasından gelen yağmur suları, Üsküdar Meydanı’nda birikiyor. Hem ulaşımı aksatıyor hem de belli bir oranda tehlike oluşturuyor. Dolayısıyla, Ahmediye’den gelen tünelden gelecek sular, Salacak’tan denize aktarılacak. O tünel tamam. Şimdi buradan da Selman-ı Park Caddesi, Bülbülderesi üzerinden TBM çıkacak. Aşağı yukarı 900 metrelik bir tünel var burada. Bu iki derenin suyunu, meydana inmeden, bu tünellerle denize akıtmış olacağız. Önemli bir proje. Üsküdar için hayati bir proje. İnşallah 2021 yılı başlarında tamamlandığında, bu sorun da ortadan kalkmış olacak. Hayırlı olsun” diye konuştu.

TBM yardımıyla 3 bin 200 mm çapında, 907 metre uzunluğunda yağmur suyu tüneli açılacak. İnşaatın bitimiyle Üsküdar Meydanı ve Selman-ı Park Caddesi’nde yaşanan su baskınlarına son vermek amaçlanıyor. İmamoğlu ve beraberindeki heyet, daha sonra sırasıyla Kuzguncuk Sahil Kolektörü Deplasesi, İcadiye Caddesi Atık Su Kolektörü ve İstavroz Atık Su Tüneli şantiyelerinde incelemelerini sürdürdü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.