Dolar 33,9892
Euro 37,4962
Altın 2.744,83
BİST 9.419,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 30°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
30°C
Hafif Yağmurlu
Per 32°C
Cum 32°C
Cts 26°C
Paz 25°C

Harita Mühendisleri’nden Şehreküstü’ne yakın takip

Harita Mühendisleri’nden Şehreküstü’ne yakın takip
12 Mayıs 2020 18:50 | Son Güncellenme: 12 Mayıs 2020 18:59
732
A+
A-

HKMO Bursa Şubesi Başkanı Başar Bulut, Şehreküstü’nde yapılması düşünülen müftülük hizmet binası ile ilgili görüşlerini kamuoyu ile paylaşırken, oda olarak süreci takip ettiklerini vurguladı.

Harita Mühendisleri Odası (HKMO) Bursa Şubesi Başkanı Başar Bulut, Şehreküstü’nde yapılması planlanan müftülük hizmet binası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Bulut, “Ülkemizin ve tüm dünyanın insanlarını yaşatmak için çırpındığı bu günlerde birden şehrimizin gündemine oturan Bursa Müftülüğünün ek hizmet binası inşaatı tartışmalarını şehre duyarlı tüm vatandaşlarımız gibi Bursa’da yaşan Harita Kadastro Mühendisleri olarak bizler de takip etmekteyiz” dedi.

İŞTE O AÇIKLAMA

Konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Başar Bulut’un yaptığı açıklamanın tam metni şu şekildedir. “Ülkemizin ve tüm dünyanın insanlarını yaşatmak için çırpındığı bu günlerde birden şehrimizin gündemine oturan Bursa Müftülüğünün ek hizmet binası inşaatı tartışmalarını şehre duyarlı tüm vatandaşlarımız gibi Bursa’da yaşan Harita Kadastro Mühendisleri olarak bizler de takip etmekteyiz.

Gündemdeki bu tartışmalara sebep olan bu durumu sebep sonuç ilişkisini inceleyen bir bakış açısıyla irdelediğimizde; aşağıda belirttiğimiz hususların ortaya konulmasının gerekliliğine dikkat çekmemizin her türlü unvan ve konumdan önce yaşadığı şehre duyarlı bir vatandaşlık görevi olduğunu düşünmekteyiz.

2017 yılı Mart ayında Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin gündemi meşgul eden taşınmaz ile ilgili basına vermiş olduğu açıklama; Bursa’da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı büyüyecek. Başkan Recep Altepe, Şehreküstü’ndeki eski müftülük binasının yıkılması için meclisten plan değişikliği çıktığını belirterek, “Yeni müftülük binası için İstanbul Caddesi’nde yer tahsisi yaptık. Vatandaşlarımızın talebi bu süreci hızlandıracaktır” dedi.

Şimdi bu açıklamaları gördükten sonra sorulacak soru: 15 Temmuz Halkın Direnişi Derneği (HADİDER)  tarafından toplanan 9 binden fazla imza boşa mı gitti?

Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanın bahsettiği meclisten çıkan plan değişikliği neyi kapsamaktaydı ki şu an Reyhan Mahallesi 4408 ada 1 parsel nolu taşınmaz üzerinde yeni bir yapı yükselmekte. Şu an üzerinde yapımına başlanan yapının olduğu taşınmazın bulunduğu yer bahsedildiği(Şehrin en yetkili ağzından açıklandığı) gibi plan değişikliği ile meydan olarak planlanmış olsaydı bugün Bursa gündemini meşgul eden bu konuyu değil de şehrimizin daha önemli ve öncelikli sorunlarına çözüm önerilerini konuşuyor olurduk.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur AKTAŞ beyin seçim çalışmaları sürecinde sloganlaştırdığı Kadim Şehir Bursa’mızı Turizm şehri yapma ve turizmden hak ettiği payı almasını sağlama vaadiyle de çelişen bir durumun ortaya çıkarılmaya çalışıldığını da üzülerek takip etmekteyiz.

Bursa’mızın göz bebeği olan ve kalbi niteliğinde bir bölge olan Ulu Camii ve Hanlar Bölgesinin etrafının kademeli olarak açılarak gerçek değerine ulaşması noktasında bir fırsat niteliğinde değerlendirdiğimiz bu plan değişikliği ve Şehreküstü Meydanı projesinin, etrafındaki başkaca binalarında imkân dâhilinde kamulaştırılarak projenin genişletilmesinin gerekliliğine inanıyoruz.

Bu nokta bu Aziz Milletin tarihinde mihenk taşı şehirlerin en önemlilerinden biri olan, Osmanlıya başkentlik yapmış kadim şehir Bursa’mız için, bu milletin öz malı olan ve bizim sayemizde var olan Diyanet Vakfının üstüne düşen fedakarlığı yaparak şehrimizin değerinin daha da ön plana çıkarılması için gerekli adımı atacağını arzu etmekteyiz.

Güzel şehrimiz Bursa’mızın içerisinde yaşayan tüm vatandaşlarımızın ve de Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Alinur AKTAŞ beyin gönlünden geçtiği şekilde Turizmden hak ettiği payı alan marka bir turizm şehri, ülkenin en lezzetli şeftalisini, zeytinini ve dünyanın en güzel incirini üreten bir tarım şehri ve aynı zamanda ülkemizin ilk yerli aracını üretme şerefine nail olup ev sahipliğini yapan bir sanayi şehri olma yolunda yapılacak ve konuşulacak çok işimiz ve gündemimizin olması gerektiğini düşünen Mühendisler olarak, bütün bu konulara katkı koyma ve üzerine düşeni canla başla yerine getirme sözü ile,

Şehrimizin kıymetli insanlarını şahsım ve yönetim kurulum adına saygıyla selamlarım.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.