Dolar 32,5993
Euro 34,7973
Altın 2.495,14
BİST 9.483,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 17°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
17°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 25°C
Sal 25°C

Uludağ Üniversitesi’ne A Plas bağış

Uludağ Üniversitesi’ne A Plas bağış
26 Nisan 2020 14:42 | Son Güncellenme: 26 Nisan 2020 14:50
400
A+
A-

Bursa’nın otomotiv parçası üreticisi A-Plas, COVID-19 salgını mesaisini sürdüren Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi’ne 3 bin 504 adet siperlik bağışında bulundu.

Bursa’da otomotiv endüstrisine üretim yapan A-Plas, salgın sürecinde personelin kullanması amacıyla, BUÜ Hastanesi için 3 bin 504 adet yüz koruyucu siperlik üretti. Malzemeleri teslim alan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Hastane yöneticileri, verdikleri destek ve katkılardan dolayı A-Plas Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ağaoğlu’na teşekkür etti.

AHDE VEFA GÖSTERİSİ

Ürettikleri yüz koruyucu siperlikleri BUÜ Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz’a takdim eden A-Plas Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ağaoğlu, “Bir anda ortaya çıkan bu virüs insan seçmiyor, toplumun her kesiminden insana bulaşıyor. Dünyada önemli olan milletlerin silah gücü değil, sağlık gücü ve dayanışma kabiliyetidir. Merhum babam Arif Ağaoğlu ömrünün son on beş gününü BUÜ Hastanemizde geçirdi. Rektörümüz, başhekimimiz ve bütün sağlık personelimiz bu süreçte bize destek verdi. Biz de bu desteği, üretim ve Ar-Ge kabiliyetlerimizi kullanarak ve rahmetli babamın inovatif yaklaşımlarından aldığımız dersle farklı bir ürün oluşturarak karşılıksız bırakmak istemedik” dedi.

AĞAOĞLU’NUN KATKISI BÜYÜKTÜ

BUÜ Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz ise; yaklaşık 1 ay önce hayatını kaybeden Arif Ağaoğlu, üniversiteye çok ciddi katkılar sunduğunu hatırlattı. A-Plas’ı üniversiteye açan, kuruluşundan beri ÜSİGEM Yönetim Kurulu’nda yer alan kıymetli bir değer olan Arif Ağaoğlu’nun arkasından gelen oğulları ile beraber 10 yıl önce kurulan Üniversite Sanayi İşbirliği Platformu’nda çalışmaya devam edeceklerini hatırlatan Kılavuz, “Kendilerine yaptıkları bağıştan dolayı 3500 hastane çalışanı adına şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.