Dolar 32,5556
Euro 34,8951
Altın 2.430,18
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 26°C
Az Bulutlu
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 23°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Vali Ali Yerlikaya’dan İstanbullulara uyarı

Vali Ali Yerlikaya’dan İstanbullulara uyarı
17 Nisan 2020 16:16
878
A+
A-

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağına ilişkin denetimlerin sıkı sıkıya yapılacağını vurgularken, hemşehrilerine de ‘geç kalmayın’ çağrısında bulundu.

Ali Yerlikaya’nın konuşmasından öne çıkanlar: ”Salgınla mücadelede en önemli hususlardan biri maske kullanımıdır. Tüm vatandaşlarımıza maskeleri ücretsiz veriyoruz. 500 bin maskeyi PTT evlere dağıttı, 7 buçuk milyon maske ise eczanelerden alındı.  Bugün ise 1 milyon 110 bin maskeyi de teslim edeceğiz. 17 lisemizde de günlük 500 bin maske üretimi başladı.

MASKE DAĞITIMI GENİŞLEYECEK

Cumhurbaşkanımızın kolonya maske paketlerini de ulaştırmaya devam ediyoruz. Şu ana kadar 926 bin paket teslim edildi.  Maske dağıtımı kapsamı da genişleyecek. Sağlık çalışanlarımızın konaklaması için, 5 bin 720 odayı onların hizmetine sunduk. Sağlık çalışanlarına ulaşım konusunda da destek veriyoruz. Vefa destek grupları 326 bin vatandaşa yardım etti. 123 bin vatandaşımıza evinde maaşlarını teslim ettik. Geçen hafta olduğu gibi bu hafta da sokağa çıkma yasağı olacak. Bugün marketler 21.00’e kadar açık. Alışverişi son ana bırakmayın. Hafta sonu bütün fırınlar da açık olacak. Ayrıca gazeteler de evlere dağıtılacak. Maske kullanımı ve denetimler polis ve ekipler tarafınca sıkı sıkıya kontrol edilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.