Dolar 32,4507
Euro 34,7939
Altın 2.478,31
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 19°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 21°C

LÖSEV Corona’da da ailelerin yanında

LÖSEV Corona’da da ailelerin yanında
13 Nisan 2020 17:06
391
A+
A-

LÖSEV, Coronavirüs tehdidi karşısında en savunmasız bireyler olan kanser ve lösemi hastalarını yalnız bırakmıyor. Vakıf, ailelere hizmete devam etmek için dönüşümlü çalışma modeline geçti.

Dünyayı sarsan Coronavirüs salgını karşısında en dezavantajlı kesim bağışıklık sistemi düşük bireyler olarak göze çarpıyor. Yoğun kemoterapi tedavisi sebebiyle kanser hastaları bu dönemde her türlü enfeksiyon tehdidine açık halde bulunuyor. Bağışıklık sistemi tedaviler yüzünden baskılanan hastalar COVID-19 salgınında, korunmaya en çok ihtiyaç duyan birey haline geldi.  Yüzde 90’ı asgari ücretli ve tek kişi çalışan ailelerde işlerden çıkarmaların başlamasıyla temel ihtiyaç malzemelerine ulaşamayan lösemi ve kanser hastalarının yardımına yine LÖSEV koşuyor.

KOLİ YARDIMLARI DEVAM EDİYOR

Hayırseverler tarafından iletilen bağışları ihtiyaç sahibi kanser hastalarına ulaştırmak için yoğun çalışmalarına devam eden LÖSEV, hijyen kolisinden kuru gıda ve et ürünleri desteklerine kadar koli gönderimlerine aralıksız devam ediyor. LÖSEV çalışanları tarafından titizlikle hazırlanan koliler ihtiyaç sahibi kanser hastalarının evlerine kadar ulaştırılıyor. Salgın tedbirleri kapsamında, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun şekilde bağışçıların desteklerini hız kesmeden iletmeyi sürdüren profesyonel LÖSEV kadroları, dönüşümlü çalışmanın yanı sıra, ek hijyen kurallarını da titizlikle uyguluyor.

HASTALAR YALNIZ DEĞİL

LÖSEV Genel Koordinatörü Hülya Ünver, böyle olağanüstü dönemlerde desteklerin artarak devam edeceğini söyledi. Yaklaşan ramazan ayıyla ilgili olarak bağışçılara da çağrıda bulunan Ünver, “Mevcut zorlukların üzerine Coronavirüs salgını ve daha da ağırlaşan ekonomik zorluklar eklendi.  Bize güvenen ailelerimizin yanında olmak zorundayız, o yüzden bu zor dönemde de çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.