3 Mart Eğitim Kurumları’na “Akran Dostu Okul” akreditasyonu
3 Mart Eğitim Kurumları, öğrenciler arası sağlıklı iletişim ve rehberlik çalışmalarındaki başarısıyla “Akran Dostu Okul” akreditasyonu almaya hak kazandı.
Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Erdemli İnsan Olma Yolunda Akran Dostluğu Programı” kapsamında gerçekleştirilen değerlendirmeler sonucunda 3 Mart Eğitim Kurumları “Akran Dostu Okul” akreditasyonu almaya hak kazandı.
2024-2025 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlayan program çerçevesinde yürütülen rehberlik hizmetleri çalışmaları bu yıl da geliştirilerek sürdürüldü. Akreditasyon süreci kapsamında, Yavuz Bayar başkanlığında oluşturulan denetim ekibi, 3 Mart Eğitim Kurumları’nı ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.
Denetim sürecinde öğrenciler arası sağlıklı iletişimi güçlendirmeye yönelik uygulamalar, erdem temelli projeler ve rehberlik hizmetlerinin etkinliği detaylı şekilde değerlendirildi. İncelemelerde yürütülen çalışmaların niteliğinden memnuniyet duyduklarını ifade eden ekip üyeleri, okul yönetimini ve rehberlik birimini tebrik etti.
Projede koordinasyon görevini yürüten Mustafa Çelikezen ve Erhan Yener ile birlikte denetim ekibi, öğretmenlerden gelen önerilerin de değerlendirileceğini belirtti. Ayrıca Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenecek çalıştaya kurumun her kademesinden öğretmen katılımı talep edildi.
Yetkililer, elde edilen başarının öğrenciler için güvenli, destekleyici ve iletişimi güçlü bir eğitim ortamı oluşturma hedefinin önemli bir göstergesi olduğunu ifade etti.