Dolar 32,3373
Euro 34,9659
Altın 2.325,93
BİST 9.103,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 27°C
Az Bulutlu
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cts 27°C
Paz 27°C
Pts 30°C
Sal 19°C

Ali Koç’tan TFF açıklaması

Ali Koç’tan TFF açıklaması
18 Temmuz 2020 14:15 | Son Güncellenme: 18 Temmuz 2020 14:16
814
A+
A-

Fenerbahçe Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’na Ali Koç’un açıklamaları damga vurdu.

Fenerbahçe Kulübü’nün Coronavirüs (COVID-19) pandemisi nedeniyle online gerçekleştirilen Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nı Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük(77), evinden yönetti.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu üyeleri ise Ülker Stadı’ndaki 1907 Tribünü’nde toplantı için yerini aldı. Koç ve yöneticiler, sosyal mesafe kuralına uyarak sıralandı.

Toplantı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, kulüp kurucuları, kuruluştan bu yana başkanlık ve yöneticilik yapanlardan, sporculardan, kulüp çalışanlarından, Yüksek Divan Kurulu ile kulüp üyelerinden vefat edenler, şehit ordu ve emniyet personeli ile Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Toplantıda söz alan başkan Ali Koç önemli açıklamalarda bulundu.

İŞTE O AÇIKLAMALAR

”Türk futbolunun içinde bulunduğu finansal kriz, Fenerbahçe de dahil, er ya da geç bizim altyapıdan oyuncu yetiştirmemiz gerekiyor. Bu kolay bir laf. Sabır gerektiren bir süreç. Her kulüp dar bir havuzdan altyapı tercihlerini yapıyorlar. Yaş kategorisi ne olursa olsun. Geldiğimiz noktada Fenerbahçe altyapısındaki oyuncuların kalitesinin daha gelişmiş olması gerekiyor. Son 15 yılda bu konudaki karnemizin pek parlak olduğunu söyleyemem.”

TFF’YE YAŞANAN SORUNLAR KİŞİSEL

”Liyakat bazlı olmayan seçimler, kulüp bazlı seçimler, iş dünyasını temsil eden ama futboldan uzak isimlerin sırf ismi olduğu için yönetim kurullarına girmesinin sonuçları ortada. Finansal açıdan sıkıntılara girmemiz, Avrupa’yla rekabet edemememiz… Örnekler uzatılabilir.

Liyakat kurallarıyla seçildiği zaman hakemler daha iyi seçilir, adalet daha iyi sağlanır. Her şeyden önemlisi taraftarların futbola güven artacaktır. Güvenin arttığı ortamda yayıncı kuruluş ihalesi olduğundan değer de aratacaktır ve Türk futbolu ilerleme sağlayacaktır. Bir sonraki seçimlerde de duruşumuz değişmeyecektir.

Fenerbahçe olarak TFF’yle yaşadığımız sorunlar, disiplin kararları ve son dönemde bizimle kişiselleşmiş çekişmelerin fayda sağlamadığı ve Fenerbahçe’ye zarar verdiğini görüyoruz. Ama oyunun kuralları er ya da geç değişecektir.”

YAŞAYARAK YANILDIĞIMI GÖRDÜM

“Ben yönetim kurulu üyesiyken, başka kulüpten bir yönetici, ‘Futbol öyledir ki. Yönetici refleksiyle senden sonrakilerin başarısız olmasını istersin.’ Ben de, ‘Ağabey bu sizin camiaya has bir şey, bizim camiada böyle şey olmaz’ demiştim. Yanıldığımı yaşayarak gördüm.  Biz bu sürece girdik. Yeri zamanı gelince ifade etmekten imtina ettiğimiz bazı gerçek ve bilgileri paylaşır olacağız. Kendi iç işlerimizle ilgili şeffaflığın gerektiğini üzülerek söylüyorum. İlk adımları mali genel kurulda olur. Orada detaylı gireceğiz”

KÜÇÜK’TEN 15 TEMMUZ MESAJI

Divan toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Vefa Küçük, hem ülkede, hem de dünyada baş gösteren Coronavirüs nedeniyle herkesin tedbirli, mesafeli ve maskeli olduğunu vurgularken, “Bunlara riayet ettiğimiz sürece, Allah’ın da takdiridir ama inşallah sağlıkla hayatımızı sürdüreceğiz. 15 Temmuz, bu ülkenin maruz kaldığı en feci ve üzüntü verici bir eylemdi. Kendi bağrımızdan yetişmiş, ordu ve emniyet mensupları, milli servetimiz olan tanklarımızı, tüfeklerimizi ve uçaklarımızı milletimizin üstüne kullanmaktan çekinmemişler, milli iradenin tecelli ettiği TBMM’yi bombalamışlar, devletin başı Cumhurbaşkanımızı bulunduğu yerde yakalamak için büyük gayret göstermişler ama Ulu Tanrı onların gayelerini hep boşa çıkardı. Bugün rahat ediyorsak, huzur ve demokrasi içinde bu toplantıları yapıyor, bu yaşantımızı sürdürebiliyorsak, ordumuza, emniyet güçlerimize, başta sokağa çıkmak suretiyle kalkışmayı önleyen yüce Türk milletine büyük mesuliyetimiz ve vicdan borcumuz vardır. Hepsine teşekkür ediyoruz, hepsinden Allah razı olsun. Bu mücadelede hayatını kaybeden 251 vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. 2 bin 193 gazimiz var. Onlara da sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum’ dedi.

15 TEMMUZ VE 3 TEMMUZ BAĞLANTILI

Vefa Küçük, 3 Temmuz’un, 15 Temmuz darbe girişimi için ön hazırlık olduğunu ifade ederek, ”15 Temmuz ile 3 Temmuz’un çok yakın bağlantıları var. Türkiye Cumhuriyeti’ne 15 Temmuz’da el koymaya yeltenen, başta büyük devletler olmak üzere dış mihrakların yardımıyla demokrasimize el koyup, parlementer sistemimize son verip, seçimlere katılmadan ülkenin yönetimini ele geçirmek niyetinde olan FETÖ, 3 Temmuz 2011’de spor camiasını ele geçirip ön hazırlık yapmak niyetiyle o günkü başkanımıza, yöneticilerimize ve kulüp çalışanlarımıza kumpas hazırlamışlardır.

Bu kumpasla özel yetkili savcılar ve onların emrindeki FETÖ mensubu emniyet güçlerinin iş birliğiyle başkanımız ve yöneticilerimiz Metris’e gönderildi. Türkiye’de herkes uydurma kumpas iddianamesini hazırlayan savcı Mehmet Berk’i, özel yetkili başsavcı vekili Zekeriya Öz’ü, kupasın içinde olan, yargılamayı yapan ağır ceza mahkemesi başkanı Mehmet Ekinci’yi çok iyi bilirler.

Bunların hepsinin FETÖ’nün mensubu olduğu ortaya çıktı. Bir kısmı yurt dışına kaçmış, mahkeme başkanı da kaçmaya teşebbüs ederken yakalanış ve cezaevine konulmuştur. Kime yanlış yaparsanız, kime kumpas kurarsanız o an için başarılı olduğunuzu zannedersiniz ama ilahi adalet bumerang gibi döner dolaşır ve yakanıza yapışır.

3 Temmuz’da uğradığımız haksızlığa, kupası kuran başta FETÖ elebaşı olmak üzere hepsi yurt dışında Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Fenerbahçe’ye yaptıkları yanlışın vicdan azabıyla yaşıyor. Fenerbahçeliler olarak 3 Temmuz’a çok önem veriyoruz. 3 Temmuz, kulübümüz için ne kadar tehlikeli olursa olsun, bizler yine Tanrı’nın bizi imtihan etmesiyle karşılaştık. Başkanımız ve yönetimde olan arkadaşlarımız, büyük cesaret gösterip Fenerbahçe camiasına birlik ve beraberliği aşıladı.

Bizler, o günkü başkanımıza, yönetimimize ve Türkiye’nin hukuk sistemine sahip çıktık. Fenerbahçe camiası, Türk toplumu ve sporu içinde ayrıcalığa sahiptir. İnşallah hem ülkemiz hem de kulübümüz, bir daha bu kumpaslarla veya benzeri ele geçirmelerle muhatap olmaz, hem ülkemiz hem de kulübümüz ilelebet payidar olur” diye konuştu.

ŞİKE KUMPASI KIRMIZI ÇİZGİ

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Burak Kızılhan, koronavirüs salgını sürecinde bütün önlemleri aldıklarını ifade ederek, Türkiye’de bir ilke imza atarak Yüksek Divan Kurulu Toplantısını online olarak yapmaya başladıklarını dile getirdi. Burak Kızılhan, ”Her fırsatta şike kumpasının kırmızı çizgimiz olduğunun altını çizerek ifade etmiştik.

Bu kara lekenin karşısında yer almak için hukuki her türlü adımımızı atıyoruz. 9-20 kasım tarihlerine ertelenen kumpas ile 6 kasıma ertelenen sözde şike davasından sevinçli haber almayı en kısa sürede bekliyoruz” dedi.

Burak Kızılhan’ın ardından kulüp şube sorumluları da divan kurulunda açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe Futbol A Takım İdari Menajeri Volkan Ballı, Fenerbahçe Beko Takım Menajeri Cenk Renda, Fenerbahçe Öznur Kablo Takım Menajeri Arzu Özyiğit, Fenerbahçe Voleybol Şubesi İdari Menajeri Abdullah Paşaoğlu, Fenerbahçe Yüzme Şubesi Sorumlusu Uğur Orel Oral, Fenerbahçe Kürek Şubesi Sorumlusu Ozan Bayülken, Fenerbahçe Boks Şubesi Sorumlusu Selahattin Atasever, Fenerbahçe Doğuş Yelken Sorumlusu Selma Altay Rodopman, Fenerbahçe Masa Tenisi Şubesi Sorumlusu Mesud Fagihi Farahmand ve Fenerbahçe Atletizm Şubesi Sorumlusu Gürsel Özyurt, ilgilendikleri branşlar ile ilgili gelişmeler hakkında bilgiler aktardı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.