Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 20°C
Az Bulutlu
Bursa
20°C
Az Bulutlu
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 21°C

Corona’ya karşı ‘kısa’ vadeli çözüm var

Corona’ya karşı ‘kısa’ vadeli çözüm var
23 Mart 2020 14:21 | Son Güncellenme: 23 Mart 2020 14:22
905
A+
A-

PERYÖN Güney Marmara Şubesi Başkanı Barış Gül, bugün başlayan Kısa Çalışma Ödeneği’ne dair bilgiler verdi.

Dünyayı saran Coronavirüs salgını sebebiyle alınan tedbirler neticesinde salgından olumsuz yönde etkilenen işletmeler için uygulamaya sokulan Kısa Çalışma Ödeneği’ne dair değerlendirmelerde bulunan Türkiye İnsan Yönetimi Derneği(PERYÖN) Başkanı Barış Gül, işverenlerin işyerlerinin geleceğini güvence altına almak için kısa çalışma ödeneğinden faydalanabileceğini hatıtlattı.

TAVİZSİZ UYGULANMALI

Firmaların işlerinde daralma yaşamaları halinde İŞKUR aracılığıyla Kısa Çalışma Ödeneği’ne başvurabilecğini kaydeden Gül, “Ama esnek çalışma ve uzaktan çalışma gibi değişik çalışma modellerini de gözden geçirsinler. Bu yöntemler de doğru yönetilirse verimi yukarılara çekiyor. Şirketler sadece bugünü değil geleceği ve ülkemizi de düşünerek önlemlerini almalı ve bunları tavizsiz bir şekilde uygulamalı” dedi.

NEFES ALDIRACAKTIR

Kısa Çalışma Ödeneği başvurularının 23 Mart itibariyle başladığını ifade eden Gül, “İstihdamın korunması amacıyla yürürlüğe sokulan bu uygulama, işletmelere bir nebze nefes aldırabilir. Fakat Kısa Çalışma Ödeneği de çok iyi anlaşılmalı. Kötüye kullanılmamalı. İşletmeler öncelikle çalışma şekillerini gözden geçirmeli, uygulanabilir meslekler için evden çalışma modelini değerlendirmeli. Sonrasında var ise yıllık izinler devreye sokulmalı. Kısa çalışma, sonrasında değerlendirmeye alınabilir” diye konuştu.

KISA HEDEFLER KONULMALI

Salgının yaygınlaşmasını engellemenin en büyük hedef olduğunu ifade eden Gül, “Bizim şu an önümüze kısa hedefler koymamız lazım. Önceliğimiz bu salgını yayınlaştırmamak. Bugünü düşünmeden geleceği kurgulamamız, mümkün olduğunca da önlemlerimizi almamız lazım. İşyerleri önlemlerini almazsa ya da alınan önlemlere uymazsa sert bir şekilde etkilenebilirler” diye konuştu.

ÇALIŞANDA COVID ÇIKARSA

Firmalarda olası bir Coronavirüs(COVID-19) vakasında yapılması gerekenlere de değinen Gül, işverenin hem kanunen hem de işin devamlılığını sağlama adına çalışanının sağlığını gözetmek durumunda olduğunu vurgularken, “Eğer firmada COVID 19 bulgusu olan biri çıkarsa, öncelikle İl Sağlık Müdürlüğü’ne haber verilmelidir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.