Dolar 32,3620
Euro 34,9560
Altın 2.324,87
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 27°C
Az Bulutlu
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cts 28°C
Paz 28°C
Pts 29°C
Sal 19°C

İMSİAD’dan ofis ve dükkanlar için özel çağrı

İMSİAD’dan ofis ve dükkanlar için özel çağrı
11 Temmuz 2020 11:04 | Son Güncellenme: 11 Temmuz 2020 11:08
428
A+
A-

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, kamu bankalarının indirim gerçekleştirdiği konut kredilerinin ofis ve dükkanları da kapsayacak şekilde genişletilmesinin gerektiğini söyledi.

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç, üç kamu bankası tarafında sıfır konutlara verilen kredilerdeki faizin bir yıl ertelemeli olabilecek şekilde yüzde 0,64’e indirmesinin ofis ve dükkanları da kapsayacak şekilde genişletilmesinin sağlayacağı kazanımlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Faiz oranlarındaki indirimin zamanlaması ve sonuçları bakımından ev almak isteyenler için tarihi bir fırsat sunduğunu belirten İMSİAD Başkanı Andıç, “Öncelikle böylesine önemli bir fırsat sunanlara teşekkür ediyoruz. Ev alma hayali kuranları ekonomimizin dinamosu inşaat sektörü ile buluşturan bu kampanya, ev sahibi yaptığı binlerce insanın hayallerine kavuşmalarını sağlaması bakımından takdire şayandır” dedi.

POZİTİF ETKİ TAÇLANDIRILMALI

Faiz indiriminin konut satışlarında oluşturduğu pozitif etkinin taçlandırılması için, ofis ve dükkan alanında da, uygulanmasının büyük kazanımlar sağlayacağına vurgu yapan İMSİAD Başkanı Andıç, insanların zamanının büyük bölümünün işte, dolayısıyla da dükkan veya ofislerinde geçtiğini kaydederken, “COVID-19 hassasiyetleri doğrultusunda tedbirlerle sürdürülebilmesi için daha uygun fiziksel ve teknolojik imkanlara sahip ofislere kavuşmak isteyenler de uygun şartlarda işyeri ve dükkan alabilmelidirler. Bu nedenle ofis ve dükkanların sıfır alımlarında 0,64 kredi faizli, 15 yıla kadar vadeli ve taksitleri bir yıl erteleyebilme olanağından yararlandırılmaları, iş hayatının doğru şekilde normalleşmesi ve çalışan sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Konutta 0,64 mayası tutmuştur, sıra ofis ve dükkanlarda olmalıdır.”

 

Böyle bir düzenleme ile kamunun KDV alanında elde edeceği kazanca da değinen İMSİAD Başkanı Andıç, “Konutta 150 metrekareye kadar yüzde 1 olan KDV oranı, dükkan ve ofislerde bir metrekare bile olsa yüzde 18 düzeyindedir. Bu da sıfır ofislerin satışından Devletimizin önemli bir KDV geliri elde etmesini sağlayabilecektir. Ayrıca ofis ve dükkanlar iş hayatının nabzının attığı yerler olmalarının yanında, ofis mobilyacılarından, perde ve parkecisine kadar onlarca alt sektörü de canlandırma potansiyeline sahiptir” şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.