Dolar 44,5811
Euro 51,4630
Altın 6.704,43
BİST 12.936,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 15°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
15°C
Hafif Yağmurlu
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 13°C

Yıldırım’da kadın girişimcilere güçlü destek

Yıldırım’da kadın girişimcilere güçlü destek
3 Nisan 2026 13:15
4
A+
A-

Yıldırım Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Yeni Nesil Çiftçi Kadın Buluşmaları” ile kadın üreticilere eğitim ve kooperatif desteği sağlandı.

Yıldırım Belediyesi, kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha güçlü yer alması amacıyla yürüttüğü projelere bir yenisini daha ekledi. Belediye, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü ve Türkiye İş Bankası iş birliğiyle düzenlenen “Yeni Nesil Çiftçi Kadın Buluşmaları” etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Hamamlıkızık Kadınları Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Oktay Yılmaz’ın yanı sıra Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz, FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık, Ticaret İl Müdürü İsmail Aslanlar, kadın girişimciler ve davetliler katıldı.

Etkinlik kapsamında kadın üreticilerin dijital pazarlara erişimini artırmak ve kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla; finansal, tarımsal, dijital ve ekolojik okuryazarlık, ürün geliştirme, markalaşma, pazarlama, gıda güvenliği ve dijital iletişim konularında eğitimler verildi.

Programda konuşan Başkan Oktay Yılmaz, kadınların üretimdeki rolüne dikkat çekerek, “Kadın elinin dokunduğu her şey iyileşiyor, güzelleşiyor. Kooperatifleşmek çok değerli” dedi. 2021 yılından bu yana 15 kadın kooperatifinin kurulmasına öncülük ettiklerini belirten Yılmaz, 30 mahallede Kadın Girişimcilik ve Eğitim Merkezleri açtıklarını ve kadınların el emeği ürünlerini ekonomik değere dönüştürmeleri için Hanımeli Çarşısı projesini hayata geçirdiklerini ifade etti.

Yeni bir kooperatif müjdesi de veren Yılmaz, glütensiz beslenmeye yönelik bir kooperatifin hazırlık aşamasında olduğunu ve yakın zamanda hayata geçirileceğini açıkladı.

Kadınların üretim, istihdam ve girişimcilikte daha fazla yer almasının şehirlerin kalkınmasına doğrudan katkı sunduğunu vurgulayan Yılmaz, “Kadın emeğini güçlendiren her çalışmayı kentimizin geleceğine yapılan bir yatırım olarak görüyoruz. Kadınlarımızı desteklemeye, üreten kadınlarımızın yanında durmaya ve onlara yol açmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.