Dolar 42,9463
Euro 50,6238
Altın 6.024,19
BİST 11.150,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 5°C
Karla Karışık Yağmurlu
Bursa
5°C
Karla Karışık Yağmurlu
Sal 11°C
Çar 2°C
Per 2°C
Cum 5°C

Sıfırdan Zirveye Girişimcilik Hikayesi

Sıfırdan Zirveye Girişimcilik Hikayesi
30 Aralık 2025 11:28
1
A+
A-

Osmangazi Belediyesi’nin geleceğin vizyonerlerine ışık tutan ‘Girişimci Kafası Söyleşisi’ programının son konuğu Ata Isı Rezistans Kurucusu ve Genel Müdürü Nermin Atalay oldu.

Osmangazi Belediyesi, gençlerin yenilikçi fikirlerini hayata geçirmelerine olanak tanıyan projelere öncülük etmeyi sürdürüyor. Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırma hedefiyle düzenlenen ‘Girişimci Kafası Söyleşisi’ sayesinde katılımcılar, iş dünyasına daha donanımlı bir şekilde hazırlanıyor. Bu kapsamda Gençlik ve Girişimcilik Merkezi’nde Sosyolog Mürvet Özçelik’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen programın son konuğu, iş dünyasının önde gelen isimlerinden Ata Isı Rezistans Kurucusu ve Genel Müdürü Nermin Atalay oldu. Girişimcilik yolculuğunda edindiği tecrübeleri anlatan Nermin Atalay, ayrıca iş hayatında yaşadığı zorluklar, fırsatlar ve doğru stratejileri de dinleyicilerle paylaştı.

Bunun yanı sıra kendi hikayesinden örnekler sunan Atalay, sıfırdan marka oluşturma süreci, sürdürülebilir büyüme, üretimde kalite anlayışı ile liderlik konularında önemli bilgiler aktardı.

“Küçük Bir Dükkanla Başladık, Zamanla Büyüdük”

Yaklaşım 25 yıldır sektörde yer aldığını söyleyen Ata Isı Rezistans Kurucusu ve Genel Müdürü Nermin Atalay, sözlerinde şu ifadeleri kullandı:

“Ben bu sektöre aslında teknik bir alt yapıyla girdim. İlk olarak teknik ressam olarak çalışmaya başladım. Yaptığım işi gerçekten çok seviyordum. Zamanla satış tarafını tanıdım. Çalıştığım şirkette birçok deneyim kazandım. Bir süre sonra satış müdürlüğü görevine kadar yükseldim. Sonrasında yollarımız ayrıldı ama sektörle bağım hiç kopmadı. Müşterilerle olan ilişkilerim devam ediyordu ve bana malzeme soranlar oluyordu. O noktada bu işi tekrar yapabileceğimi düşündüm. Gazcılar Caddesi’nde dükkan açarak ilk adımımı attım. Küçük bir dükkanla başladık, zamanla büyüdük. Bugün ise Kayapa Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni yerimize geçmeye hazırlanıyoruz. Yani girişimcilik benim için planlı bir sıçrama değil; sevdiğim işi bırakmadan, adım adım büyüyen bir hikayeye dönüştü.”

“Kendini Geliştirdiği Sürece Herkes Girişimci Olabilir”

Girişimcilik hakkında önerilerde bulunan Atalay, “Eğer birilerinin kafasında bir iş fikri varsa ve bu yola çıkabileceğine inanıyorsa, kendini geliştirdiği sürece girişimci olabilir. Ama şunu da açıkla söylemek lazım; bu iş kolay değil. Bir işi yapabilmek için o işi gerçekten çok iyi bilmek gerekiyor. Örneğin bir fırın açacaksanız, önce ekmek pişirmeyi bilmeniz lazım. Yani yapmayı düşündüğünüz işle ilgili bilgi birikiminiz, tecrübenizin olması çok önemli. Sırf girişimci olayım diye değil; kafanızda net bir iş planı, bir proje ve ulaşmak istediğiniz bir hedef varsa girişimcilik anlam kazanıyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Atalay, gençlere böylesine önemli bir yol açtığı için Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkürlerini sundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.