Dolar 43,9597
Euro 51,9308
Altın 7.343,67
BİST 13.878,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 7°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
7°C
Hafif Yağmurlu
Cum 6°C
Cts 9°C
Paz 12°C
Pts 13°C

Sanofi’nin PharmUp Platformu İlk Buluşmasını Fark Labs İş Birliğiyle Gerçekleştirdi

Sanofi’nin PharmUp Platformu İlk Buluşmasını Fark Labs İş Birliğiyle Gerçekleştirdi
27 Şubat 2026 12:02
3
A+
A-

Sanofi’nin sağlık teknolojilerinde inovasyonu desteklemek amacıyla hayata geçirdiği PharmUp platformunun ilk buluşması, Fark Labs iş birliğiyle İstanbul’da düzenlendi.

Sanofi’nin sağlık alanında katma değer yaratacak yenilikçi fikirleri desteklemek amacıyla 2019 yılında başlattığı PharmUp platformu, ilk resmi buluşmasını Fark Labs iş birliğiyle gerçekleştirdi. Kamu, özel sektör, akademi ve yatırım dünyasını bir araya getiren etkinlikte sağlık teknolojilerinde dönüşüm çok paydaşlı bir perspektifle ele alındı.

Mentorluk, eğitim ve hızlandırma süreçleri sunan PharmUp; girişimciler ile karar vericileri aynı zeminde buluşturarak sürdürülebilir bir inovasyon ekosistemi oluşturmayı hedefliyor.

Stratejik İş Birlikleriyle Sağlıkta Dönüşüm

Buluşmaya Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu, Sanofi Avrasya Bölge Başkanı Cem Öztürk ve Fark Labs Kurucusu Ahu Serter katıldı.

Açılış konuşmasında Cem Öztürk, PharmUp’ın yalnızca bir hızlandırma programı değil; sağlıkta sürdürülebilir değer üretmeyi amaçlayan stratejik bir platform olduğunu vurguladı. Sağlıkta dönüşümün artık tek bir kurumun başarabileceği bir süreç olmadığını belirten Öztürk, paydaşların birlikte tasarladığı ve ölçeklendirdiği bir ekosistem oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

A. Burak Dağlıoğlu ise sağlık sektörünün dijitalleşme ve veri odaklı yaklaşımlarla yeniden şekillendiğini belirterek, stratejik iş birliklerinin inovasyonu kalıcı ve ölçülebilir çıktılara dönüştürmede kritik rol oynadığını dile getirdi.

Ahu Serter de konuşmasında sağlık teknolojilerinin insan odaklı yeni bir dönüşümün merkezinde yer aldığını belirterek, sektörler arası öğrenme transferinin güçlü bir kaldıraç yarattığını ifade etti.

Kamu, Akademi ve Yatırım Dünyası Aynı Masada

Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen “İyi Uygulama Örnekleri – Kurum & Girişim İş Birlikleri” oturumunda; MENE Health Group CEO’su Şule Mene, MobiQu Kurucu Ortağı Selçuk Koçhan, Sanofi Avrasya Yerleşik Ürünler Direktörü Gözde Haksal, Corpal Health Kurucusu Göksel Çinier ve Reprai Kurucu Ortağı Didem Aral değerlendirmelerini paylaştı.

“Sağlık Ekosisteminde İnovasyon” panelinde ise Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Dr. Damla Turan, TÜSEB TTO Müdürü Doç. Dr. Zeliha Özdemir Köken ve Boğaziçi Üniversitesi CSO’su ve RS Research Kurucusu Prof. Dr. Rana Sanyal konuşmacı olarak yer aldı.

Programın son bölümünde PharmUp kapsamında desteklenen girişimler sahne alarak çözümlerini yatırımcılar ve sektör temsilcilerine sundu. Etkinlik, networking oturumuyla sona erdi.

PharmUp platformu, sağlıkta inovasyonu hızlandıracak iş birlikleriyle Türkiye’de sürdürülebilir bir sağlık teknolojileri ekosistemi oluşturmayı hedefliyor.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.