Dolar 43,1689
Euro 50,3207
Altın 6.435,81
BİST 12.390,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 3°C
Az Bulutlu
Bursa
3°C
Az Bulutlu
Çar 7°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 6°C

Oyuncu Nergis Kumbasar, “Hayata Varım” Projesi Kapsamında Orta Yaş Krizini Sahneye Taşıyor

Oyuncu Nergis Kumbasar, “Hayata Varım” Projesi Kapsamında Orta Yaş Krizini Sahneye Taşıyor
14 Ocak 2026 12:24
1
A+
A-

Küresel sağlık şirketi Viatris Inc. (Nasdaq: VTRS)’in bir parçası olan Viatris Türkiye’nin koşulsuz desteği ve Psikiyatri Bilimleri ve Araştırmaları Derneği (PiBAD) iş birliğiyle hayata geçirilen “Hayata Varım” farkındalık projesi, depresyonla mücadele eden bireylerin duygusal deneyimlerini konu alan YouTube video serisiyle devam ediyor.

Otantik hikâyelerden yola çıkılarak hazırlanan seri; ruh sağlığına dair farkındalık yaratmayı, damgalamayı azaltmayı ve daha şefkatli bir toplum inşa etmeyi amaçlıyor.

Orta yaş krizi ve yalnızlık sahnede

Serinin üçüncü filminde usta oyuncu Nergis Kumbasar, hayatını eşi, kızı ve evine adamış, 60’lı yaşlarında bir kadın olan Asuman karakterine hayat veriyor. Eşini kaybetmesi ve kızının bağımsızlaşmasıyla birlikte Asuman; derin bir yalnızlık, kimlik krizi ve amaçsızlık duygusuyla yüzleşiyor.

Film, sosyal izolasyonun ve gündelik hayatta anlam arayışının yarattığı duygusal yükü çarpıcı bir anlatımla gözler önüne sererken, ilerleyen yaşlarda ortaya çıkabilecek ruhsal zorluklara da dikkat çekiyor.

“Sahi ne için vazgeçtim bu kadar kendimden?”

Filmde Asuman’ın şu sözleri öne çıkıyor:

“Yıllarımı verdim, sahi ne için vazgeçtim bu kadar kendimden?
Nasıl düzelecek bu halim bilmiyorum.
Sen ne düşünüyorsun?”

Bu çarpıcı replikler, pek çok yetişkinin sessizce yaşadığı duygusal acıyı görünür kılıyor; depresyon yaşayan ancak bunu fark etmeyen kişilere güçlü bir şekilde sesleniyor.

“Bu hikâye size tanıdık geldi mi?”

Videonun sonunda Nergis Kumbasar, canlandırdığı karakterden çıkarak izleyiciye doğrudan sesleniyor:

“Bu hikâye size tanıdık geldi mi?”

Kumbasar’ın bu çağrısı; kimlik krizleri, sosyal izolasyon ve yaşamın anlamını yitirme duygusunun ruh sağlığı üzerindeki derin etkilerine dikkat çekerken, destek almanın ve anlaşılmanın her zaman mümkün olduğunu da hatırlatıyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.