Osmangazi’nin 3 Bin Yıllık Mirası Bilimle Taçlanıyor

Osmangazi Belediyesi ile Bursa Uludağ Üniversitesi arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, teknoloji, Ar-Ge, inovasyon, tasarım, sistem entegrasyonu, dış ticaret, sertifikasyon gibi alanlarda ortak çalışmalar yürütülecek. Ayrıca, ulusal ve uluslararası fon programlarına yönelik projelerin geliştirilmesi ve uygulanması hedefleniyor.
Osmangazi’nin gelişimine bilimsel temelli katkılar sunmayı amaçlayan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, bu vizyon doğrultusunda Bursa Uludağ Üniversitesi ile önemli bir protokole imza attı. Protokol kapsamında; bilimsel araştırma projeleri, akademik yayınlar, lisans ve lisansüstü ders ile tez çalışmaları, seminer, teknik gezi, çalıştay ve bilimsel etkinliklerin yürütülmesi konusunda iş birliği yapılacak.
İmzalanan protokol doğrultusunda çalışmalar, Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile Osmangazi Belediyesi Ar-Ge Müdürlüğü arasında koordine edilecek.
“Projelerimizde Bursa Uludağ Üniversitesi’nin katkısını önemsiyoruz”
Protokol töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Bursa Uludağ Üniversitesi’ne verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek şunları söyledi:
“3 bin yıllık tarihiyle Osmangazi, kültürel ve yapısal miras açısından oldukça zengin bir bölge. Tahtakale’den Hisar bölgesine, Turgut Yılmazipek İpek Fabrikası’na kadar çok sayıda alanda çalışmalarımız var. Bu nedenle, üniversitemizle ortak projeler üretmek, TÜBİTAK ve uluslararası fonlardan destek almak bizim için hem bütçesel hem de prestij açısından büyük önem taşıyor. Şu anda arkadaşlarımız yurt dışında çeşitli kaynak ve proje imkanları üzerine görüşmeler yapıyor. Biz, tüm projelerimizde Bursa Uludağ Üniversitesi’nin katkısını görmek istiyoruz. Eski şehir bölgesini turistik ve kültürel bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz.”
“Belediyelerle iş birliğini önemsiyoruz”
Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ise konuşmasında üniversitenin araştırma odaklı misyonuna dikkat çekerek şunları söyledi:
“Üniversitemiz, Türkiye’deki 23 araştırma üniversitesinden biri konumunda. Bursa gibi güçlü bir sanayi ve ekonomiye sahip şehirde, araştırma faaliyetleriyle topluma katkı sunmayı önemsiyoruz. Eğitim yoluyla beşeri sermayeye katkı sağlıyor, sanayi ile olduğu kadar kamu kurumları ve belediyelerle de iş birliğini güçlendirmeyi hedefliyoruz. Osmangazi Belediyesi de bu sürece olumlu yaklaşarak protokolün oluşmasına katkı sundu. Belediye Başkanımız Sayın Erkan Aydın’a ve tüm ekibine teşekkür ediyorum.”
Protokol, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlük Binası’nda imzalandı. Törenin ardından Başkan Aydın ve Rektör Yılmaz, günün anısına birbirlerine hediye takdim etti.