Dolar 40,1750
Euro 47,0669
Altın 4.307,29
BİST 10.398,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 31°C
Az Bulutlu
Bursa
31°C
Az Bulutlu
Cum 31°C
Cts 31°C
Paz 33°C
Pts 34°C

Osmangazi’den Anlamlı Seminer

Osmangazi’den Anlamlı Seminer
11 Temmuz 2025 11:45
3
A+
A-

Osmangazi Belediyesi’nin Bursa Down Kardeşliği Derneği ile birlikte düzenlediği “Engellilik ve Kentsel Yaşam” seminerinde, engelli bireylerin günlük yaşamındaki sıkıntılar ve engelli bireyleri anlamak için yapılması gerekenler konuşuldu.

Osmangazi’de yaşayan tüm bireylerin yaşam kalitesini artırmak amacıyla çalışmalar yürüten Osmangazi Belediyesi, bu seminer ile belediye personelini engellilik nedir ve engellilik hakkında bilinmesi gerekenler konusunda bilgilendirdi. Bursa Down Kardeşliği Derneği Başkanı Gülay Güzel ve Down sendromlu Beyazıt İbiloğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı seminerde, engelli bireylerin kentteki hizmetlere erişimi ve günlük yaşamda karşılaştıkları sorunlar ele alındı.

Down sendromlu Beyazıt İbiloğlu, seminerde yaptığı sunumda engelli bireylerin yaşamda karşılaştığı sorunlar, bu sorunların çözümünde belediyelerin rolü ve alınabilecek önlemler hakkında bilgiler verdi. Bursa Down Kardeşliği Derneği Başkanı Gülay Güzel ise, belediye personeline çeşitli oyunlar oynatarak ve sunumlar yaparak anlatılanların daha kalıcı olmasını sağladı.

Seminer, Osmangazi Belediyesi Engelli Bakım Merkezi OBAM’da düzenlendi. Toplantıya Osmangazi Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Mücahit Yıldızhan, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Sevcan Yaman ve belediye personeli katıldı.

“Engellilerin en çok istediği anlaşılabilir olmak”

Bursa Down Sendromu Derneği Başkanı Gülay Güzel, “Osmangazi Belediyesi ile birlikte çok güzel bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Bu bizim için bir fırsat. Farkındalık yaratmak ve hak savunuculuğu çalışmalarımızla toplumda otizmli, down sendromlu ve zihinsel engelli bireylerin günlük yaşamlarını ve karşılaştıkları zorlukları anlatmaya çalışıyoruz. Toplumda herkes bir birey olarak kabul edilmeli. Engelli vatandaşları da birer birey olarak gördüğümüzde, yaşanan sorunların büyük oranda çözüleceğine inanıyoruz. Acıma veya merhamet duygusuyla değil, eşit haklara sahip olduğumuzun bilinciyle hareket etmeliyiz. Engellilerin en çok istediği şey, anlaşılabilmektir. Engellileri topluma kazandırmak için birlikte hareket etmeliyiz. Eğitim ve sağlık hizmetlerine erişim, kamu kurumlarına ulaşım gibi konularda yaşanan zorlukların üstesinden gelmek için el ele vermeliyiz” dedi.

“Hizmetlerimizin vatandaşlarımıza eşit şekilde ulaştırılması hedefleniyor”

Osmangazi Belediyesi olarak 2012 yılında Eşitlik Birimi’ni kurduklarını belirten Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Sevcan Yaman, “Eşitlik Birimi’nin hedefi, belediye hizmetlerimizin tüm vatandaşlarımıza eşit şekilde ulaşmasını sağlamaktır. Engelli, hasta, yaşlı, çocuk ve kadınların belediyemizin hizmetlerinden tam anlamıyla faydalanabilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Hizmetlerimizin ulaşabilirliği ve tesislerimizin erişilebilirliği konusunda titizlikle çalışıyoruz. Bugün, kentteki hizmetlere engelli vatandaşlarımızın ulaşımını ve karşılaştıkları sorunları konuştuk. Down sendromlu Beyazıt İbiloğlu, yaptığı sunumda, yaşadığı sorunlar ve bu sorunların çözümünde belediyenin rolü hakkında bilgiler verdi” ifadelerini kullandı.

Toplantının sonunda, Osmangazi Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Mücahit Yıldızhan, seminere katılan Bursa Down Kardeşliği Derneği Başkanı Gülay Güzel ve Down sendromlu Beyazıt İbiloğlu’na günün anısına hediye takdim etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.