Osmangazi’de dönüşüm seferberliği

Osmangazi Belediye Meclisi’nin Haziran Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın başkanlığında Osmangazi Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
Toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. CHP, AK Parti ve MHP grup sözcüleri, gündeme dair görüşlerini dile getirirken geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek için taziye mesajları iletti.
“Ferdi Zeyrek, Tüm Türkiye İçin Unutulmazlar Arasına Girdi”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Aydın, genç yaşta hayatını kaybeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek için başsağlığı dileklerini iletti. Aydın, “Ferdi Zeyrek’i elim bir kaza sonucu kaybettik. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Manisa’da CHP’nin 74 yıl sonra kazandığı bir dönemde kısa sürede halkla bütünleşerek herkese örnek oldu. Adı hem Manisa hem de Türkiye için unutulmazlar arasına girdi. Çok genç ve gelecek vaat eden bir siyasetçiydi. Başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı.
“Bayram Süresince Ekiplerimiz Özveriyle Çalıştı”
Kurban Bayramı boyunca yürütülen çalışmalara da değinen Başkan Aydın, belediye ekiplerine teşekkür etti. Aydın, “23 farklı noktada pazar yerlerini kurban kesim alanlarına dönüştürerek halkımıza hizmet verdik. Temizlik İşleri, Veteriner İşleri, Zabıta ve Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz bayram süresince sahadaydı. Tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, yeni bayramlara sağlık ve huzurla erişmeyi temenni ediyorum” dedi.
“Çiftehavuzlar’da 300 Bağımsız Bölüm Deprem Riskinden Kurtulacak”
Toplantıda, Çiftehavuzlar Mahallesi’nde yürütülen kentsel dönüşüm projesi hakkında bilgi veren Başkan Aydın, projenin mevzuat kısmının büyük ölçüde tamamlandığını belirtti. Aydın, “Yaklaşık bir yıldır üzerinde çalıştığımız bu projede sona yaklaşıyoruz. Bakanlığın da parselinin bulunduğu bölgede, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın onayını aldık. Ticari alanlarla birlikte 300’e yakın bağımsız bölüm deprem riskinden kurtulmuş olacak. Bu projeye katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Haziran ayı toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesiyle sona erdi.