Dolar 43,1533
Euro 50,3569
Altın 6.378,10
BİST 12.254,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 3°C
Az Bulutlu
Bursa
3°C
Az Bulutlu
Çar 7°C
Per 11°C
Cum 11°C
Cts 6°C

Nilüfer’de Kaçak Yapı Yıkıldı

Nilüfer’de Kaçak Yapı Yıkıldı
13 Ocak 2026 10:43
2
A+
A-

Nilüfer Belediyesi, kaçak yapılaşmayla mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Belediye ekipleri son olarak Ürünlü ve Yaylacık mahallelerinde, toplam 2 bin 600 metrekare alana kurulu 3 kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdi.

Nilüfer Belediyesi, kent genelinde planlı yapılaşmayı korumak ve tarım arazilerinin amacı dışında kullanılmasını önlemek adına kaçak yapıyla mücadelesine aralıksız devam ediyor. Belediye ekipleri, hem rutin saha denetimlerinde tespit ettikleri hem de vatandaşlardan gelen ihbarlar doğrultusunda belirledikleri kaçak yapıları, yasal süreçlerin tamamlanmasının ardından birer birer ortadan kaldırıyor.

Mücadele kapsamında ekiplerin son durağı Ürünlü ve Yaylacık mahalleleri oldu. Sabah saatlerinde başlayan çalışmalarda ilk olarak Ürünlü Mahallesi’nde işlem yapıldı. Burada imalathane olarak faaliyet gösterdiği tespit edilen bin metrekarelik kaçak yapı yıkıldı.

Ardından Yaylacık Mahallesi’ne geçen ekipler, iki ayrı noktada daha çalışma yürüttü. Ekipler, bu mahallede de biri bin metrekare, diğeri ise 600 metrekare büyüklüğündeki iki yapıyı kullanılamaz hale getirdi. Gün boyu süren çalışmalarda toplam 3 yapının yıkımı gerçekleştirildi.

Yıkım işlemleri sırasında polis ve Nilüfer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Zaman zaman yapı sahiplerinin engelleme girişimleri yaşansa da ekipler süreci kararlılıkla yönetti. Yıkım çalışmaları, binaların içinde bulunan malzemelere zarar verilmeden güvenli bir şekilde tamamlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.