Dolar 38,6398
Euro 43,7010
Altın 4.149,86
BİST 9.213,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 28°C
Az Bulutlu
Bursa
28°C
Az Bulutlu
Per 27°C
Cum 24°C
Cts 15°C
Paz 19°C

Nilüfer’de Hayat Kurtaran Ders!

Nilüfer’de Hayat Kurtaran Ders!
8 Mayıs 2025 10:19
2
A+
A-

Nilüfer Belediyesi Dr. Ceyhun İrgil Sağlık Müzesi’nde gerçekleşen etkinlikte, İş Güvenliği ve İlk Yardım Uzmanı Hasan Hür, doğru ilk yardım müdahaleleri hakkında bilgi vererek, uygulamalı olarak gösterdi.

Nilüfer Belediyesi’nin Dr. Ceyhun İrgil Sağlık Müzesi’nde düzenlediği “Sağlık Buluşmaları”, “1-7 Mayıs Trafik ve İlk Yardım Haftası” kapsamında gerçekleştirilen etkinlikle devam etti. Programa, Nilüfer Nur-Hayati Kurtcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

Etkinliğin konuğu olan İş Güvenliği ve İlk Yardım Uzmanı Hasan Hür, temel ilk yardım uygulamalarına dair bilgiler paylaştı. Bayılma ve kalp krizi gibi acil durumlarda yapılması ve kaçınılması gerekenleri örneklerle anlatan Hür, doğru müdahalenin hayat kurtardığını vurguladı.

“YANLIŞ MÜDAHALE HAYATI RİSKE ATIYOR”

Bayılmalarda kişinin ayaklarının 30 santimetre yukarı kaldırılmasının, beyne kan akışını sağlamak için kritik olduğunu belirten Hür, dilin geriye kaçmasının ise hayati tehlike oluşturduğunu ifade etti. Sara krizlerinde ise kişinin ağzına müdahale etmenin tehlikeli olduğunu söyleyen Hür, “Yanlış bir hamlede parmak kaybı bile yaşanabilir” dedi.

Kalp krizi geçiren birine nasıl davranılması gerektiğini de anlatan Hür, şu bilgileri paylaştı: “Kalp krizi geçiren kişi sırt üstü yatırılmamalı, öksürtülmemeli ve su verilmemelidir. Kıyafetleri gevşetilmeli, yarı oturur pozisyona alınmalı ve hemen 112 aranmalıdır.” Hür, genç yaşta kalp krizi vakalarının arttığını vurgularken, düzenli kontrollerin ve stres yönetiminin önemine de değindi.

Trafik kazalarında ise iç kanama riskine dikkat çekerek, kazazedeye su verilmemesi ve yerinden oynatılmaması gerektiğini söyledi.

Etkinliğin sonunda Hasan Hür, maket üzerinde temel ilk yardım müdahalelerini uygulamalı olarak gösterdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.