19 Mayıs 2025, 15:18:33
Euro 43,7310
Altın 4.030,96
BİST 9.668,36
Dolar 38,8510
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 23°C
Parçalı Bulutlu
Bursa
23°C
Parçalı Bulutlu
Sal 23°C
Çar 27°C
Per 30°C
Cum 29°C

Mimarlar Odası Bursa’dan Tarihi Çağrı!

Mimarlar Odası Bursa’dan Tarihi Çağrı!
8 Mayıs 2025 09:55
6
A+
A-

Bursa, Mudanya Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenecek olan Koruma ve Onarım Semineri’nin üçüncüsü 9-10 Mayıs 2025 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Seminer, Bursa ve Tirilye’de iki gün boyunca devam edecek ve kültürel mirasın korunması alanında önemli bir platform olmayı hedefliyor.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi 20. Dönem Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, seminerin daha önce 22-23 Şubat 2013 ve 30 Kasım-1 Aralık 2018 tarihlerinde düzenlenen etkinliklerin ardından üçüncüsü olduğu belirtildi. Açıklamada, “12 kişilik bir çalışma grubunun katkılarıyla hazırlanan bu seminer, uzman akademisyenler, proje ve uygulama deneyimi olan meslektaşlar, farklı disiplinlerden uzmanlar ve kurum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecektir” denildi.

Kentteki kültürel mirasın korunması ve yaşatılması konusunda kamu kurumlarının yanı sıra STK’ların ve meslek odalarının da önemli görevler üstlendiğine vurgu yapılırken, Bursa’nın zengin kültürel ve tarihî değerlerinin korunmasında Mimarlar Odası’nın çeşitli komisyon ve çalışma gruplarının aktif rol aldığı belirtildi. Bu gruplar arasında Bey Sarayı Komisyonu, Hanlar Bölgesi Komisyonu, İznik Komisyonu ve Tarihi Çevre Koruma ve Restorasyon Komitesi bulunuyor.

Seminer kapsamında, koruma ve onarım alanında çalışan uzmanlar tarafından çeşitli başlıklarda sunumlar gerçekleştirilecek. Konular arasında özgünlük kavramı, anıt eserler ve modern miraslar, belgeleme ve teknolojik yöntemler, depremler sonrası kazanılan deneyimler ile yapıların dönüşümü ve yeniden işlevlendirilmesi yer alıyor. Ayrıca, tarihi yapıların sanat, malzeme ve teknik özelliklerine zarar vermeden korunması ve sürdürülebilirliği de gündeme getirilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.