Dolar 41,2411
Euro 48,3720
Altın 4.758,68
BİST 10.729,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 35°C
Parçalı Bulutlu
Bursa
35°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 26°C
Sal 28°C

Lösemiyi Yenen Çocuk İçin Balonlu Kutlama

Lösemiyi Yenen Çocuk İçin Balonlu Kutlama
7 Eylül 2025 10:55
4
A+
A-

Mudanya 7. Kitap Fuarı, lösemiyle verdiği dokuz aylık zorlu mücadeleyi kazanan 11 yaşındaki Ali Demir Yakalı için unutulmaz bir kutlamaya sahne oldu. Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç’ın çağrısıyla ellerinde balonlarla Mütareke Meydanı’nda toplanan Mudanyalılar, küçük kahramanı sevinç gözyaşlarıyla karşıladı. Yüzlerce balon, Demir’in sağlığına kavuşmasını kutlamak için gökyüzüne bırakıldı.

Ailesiyle birlikte fuara katılan Ali Demir, annesi Özlem Yakalı, babası Birkan Yakalı ve kız kardeşi Elif’le birlikte tedavi sürecinin ardından Ankara’dan Mudanya’daki evine döndü. Sürpriz karşılamayla büyük bir mutluluk yaşayan Demir, fuarda duygusal anlar yaşadı.

Başkan Deniz Dalgıç, gözyaşlarına hakim olamayarak yaptığı konuşmada, “Demir bizim kahramanımız. Ama Elif de ağabeyinin en büyük kahramanı. İki kardeşin dayanışması hepimize umut verdi. Evine hoş geldin Demir” dedi. Küçük kahramana kitap hediye eden Dalgıç, tedavi sürecinde iki yıl boyunca okuldan uzak kalacak olan Demir için herkesi kitap ve dergi göndermeye davet etti.

“Kızımız da Kahraman!”

Ali Demir’in annesi Özlem Yakalı, süreci şu sözlerle anlattı:
“18 Aralık 2024’te tanı kondu. İlk tedavimizi Bursa Uludağ Üniversitesi’nde aldık ama Demir’in durumu her geçen gün kötüleşti. Bu süreçte LÖSEV’in desteğiyle Ankara’daki LÖSANTE Hastanesi’ne sevk edildik. Tüm süreç LÖSEV tarafından desteklendi. Dokuz ay süren tedavinin sonunda nakil gerçekleşti. 8 yaşındaki kızım Elif, ağabeyine 12’de 12 uyumlu donör oldu ve kök hücre nakli başarıyla tamamlandı. Kızım hem ağabeyinin hem de bizim kahramanımız oldu.”

Demir’in yazı yazmayı ve okumayı çok sevdiğini vurgulayan Yakalı, “İlkokulu birincilikle bitirdi. Tedavi sürecinde anksiyete nedeniyle içe kapanma yaşadı. Ancak LÖSEV öğretmenleri, doktorlar ve hemşirelerin desteğiyle psikolojik olarak toparlandı ve tekrar yazmaya başladı. Bu süreci bol bol yazarak, okuyarak, araştırmalar yaparak ve uzaktan derslerine devam ederek atlattı.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.