Dolar 41,3896
Euro 48,7633
Altın 4.863,77
BİST 11.048,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 29°C
Az Bulutlu
Bursa
29°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 24°C
Cts 26°C
Paz 28°C

LGS Şampiyonları Saraybosna’ya Gitti!

LGS Şampiyonları Saraybosna’ya Gitti!
19 Eylül 2025 11:08
2
A+
A-

Osmangazi Belediyesi, Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’nın Stari Grad Belediyesi ile yürüttüğü öğrenci değişim programı kapsamında, LGS’de başarı elde eden 12 Osmangazili öğrenciyi Saraybosna’ya götürdü.

Temmuz ayında programın ilk ayağı çerçevesinde Bursa’da ağırlanan Bosnalı öğrenciler, Osmangazi’nin tarihi ve turistik noktalarını gezmişti. Programın ikinci aşamasında ise Osmangazi Belediyesi Yetenek ve Bilgi Evleri ile Dijiders programlarına katılarak LGS’de dereceye giren öğrenciler, 8-12 Eylül tarihleri arasında Stari Grad Belediyesi’nin konuğu oldu.

Beş gün süren ziyarette öğrenciler, Saraybosna’nın tarihi ve kültürel değerlerini yakından tanıma fırsatı buldu. Stari Grad’taki müzeleri gezen gençler, ayrıca JU OS Edhem Mulabdiç Ortaokulu’nu ziyaret ederek Bosnalı akranlarıyla oyunlar oynadı, dostluklar kurdu.

Ziyaretin son gününde Stari Grad Belediye Başkanı İrfan Cengic, Osmangazili öğrencileri makamında ağırlayarak hediyeler takdim etti. Öğrenciler, hayatlarında ilk kez yurt dışı deneyimi yaşadıkları bu program sayesinde unutulmaz anılarla Türkiye’ye döndü.

Osmangazi Belediyesi Ar-Ge Müdürü Serkan Cebeci, proje hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Bu değişim programı, yalnızca bir gezi değil, aynı zamanda iki ülke gençleri arasında dostluk ve kültürel bağların kurulması adına çok önemli bir adım oldu. Temmuz ayında 20 Bosnalı öğrenciyi Bursa’da ağırladık. Şimdi de LGS’de dereceye giren başarılı 12 öğrencimizi Saraybosna’ya götürdük. Bu gençlerimiz ilk kez yurt dışına çıktı, farklı bir kültürü tanıdı, farklı bir hayat tecrübesi kazandı. Belediye Başkanımız Erkan Aydın ve Stari Grad Belediye Başkanı İrfan Cengic’in iş birliğiyle kurulan bu köprüden daha çok gencimizin geçmesini diliyoruz. Osmangazi Belediyesi olarak her zaman başarılı öğrencilerimizin arkasındayız.”

Saraybosna’da dolu dolu geçen 5 günün ardından Türkiye’ye dönen öğrenciler, kendilerine bu fırsatı sunan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a ve Stari Grad Belediye Başkanı İrfan Cengic’e teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.