Dolar 41,8312
Euro 48,6189
Altın 5.396,71
BİST 10.720,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 17°C
Yağmurlu
Bursa
17°C
Yağmurlu
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 19°C
Çar 17°C

Kırsal Kalkınma İçin Adım Atıldı

Kırsal Kalkınma İçin Adım Atıldı
11 Ekim 2025 20:33
5
A+
A-

 Kırsal kalkınmayı güçlendirmek ve üretimi teşvik etmek amacıyla her alanda çiftçiye destek olan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yem Bitkileri Yetiştiriciliği Projesi kapsamında 200 üreticiye 5 ton İtalyan çimi dağıttı.

Büyükşehir, üreticinin yanında
Bursa’da fide-fidan temininden kaliteli üretimin sağlanmasına, ekipman desteğinden yüzde yüz hibeli mazot dağıtımına kadar her konuda çiftçinin yanında olan Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer ve Mudanya ilçelerinin ardından Mustafakemalpaşa ilçesindeki 200 üreticiye de 5 ton İtalyan çimi tohumu dağıttı.

Hayvancılığa büyük destek
Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Bursa İli Hayvancılığı Geliştirme Birliği (HAGEL) ve Mustafakemalpaşa Belediyesi işbirliğiyle yürütülen ‘Yem Bitkileri Yetiştiriciliği Projesi’ kapsamında tohumlar yüzde 70’i hibeli olarak üreticiye teslim edildi. Yüksek verim ve yüksek besin değerine sahip olan İtalyan çimi, hem bitkisel üretime hem de hayvancılığa büyük katkı sağlıyor. Ekildikten kısa süre sonra biçilip tekrar sürgün veren İtalyan çimi, yılda 3–5 defa biçilerek çiftçiye ekonomik anlamda avantaj sağlıyor. Yeşil yem, silaj ve kuru ot olarak da değerlendirilen İtalyan çimi, kış aylarında da kaliteli yem temini sağlıyor.

“Üretimi desteklemeye devam ediyoruz”
Dağıtım töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Aydın Saldız, damla sulama borusundan sıvı gübreye kadar birçok alanda üreticiye destek verdiklerini söyledi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in kırsal kalkınmaya ve üretici gelirlerinin artırılmasına büyük önem verdiğini anlatan Saldız, “Mustafakemalpaşa, Bursa tarımının ve üretiminin kalbidir. Bu bilinçle üretimi desteklemeye devam ediyoruz. Üretim için atılan her adım, Bursa’ya ve Türkiye’ye güç katmaktadır. Büyükşehir Belediyesi olarak üretici maliyetlerinin düşmesini, nadasa bırakılan toprakların yeniden canlandırılmasını istiyoruz. Projenin hayırlı olmasını, sezonun bereketli geçmesini diliyorum” dedi.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem, ilçedeki hayvancılığın gelişmesi ve üreticinin üzerindeki yükün hafifletilmesi için hayata geçirilen projenin hayırlı olmasını dileyerek, Büyükşehir Belediyesi’ne ve HAGEL’e katkılarından dolayı teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.