Dolar 38,9239
Euro 44,1282
Altın 4.129,34
BİST 9.373,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 30°C
Az Bulutlu
Bursa
30°C
Az Bulutlu
Per 30°C
Cum 29°C
Cts 29°C
Paz 30°C

Hayalimizdeki Bursa İçin Kolları Sıvadılar

Hayalimizdeki Bursa İçin Kolları Sıvadılar
22 Mayıs 2025 11:57
2
A+
A-

Bursa’yı bilimin ışığında geleceğe güvenle taşıyacak 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı ile ilgili Bursa Planlama Ajansı ve Danışma Kurulu rehberliğinde çalışmalar sürüyor. Bursa Kent Konseyi’nin, planın halkın tüm kesimlerini kapsaması amacıyla ilçe kent konseyleriyle birlikte düzenlediği “Hayalimizdeki Bursa’yı Konuşuyoruz” toplantıları 17 ilçede devam ediyor. Toplantıların son durağı ise Kestel ilçesi oldu. Toplantıya, sivil toplum kuruluşlarının, siyasi partilerin ve meslek odalarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar ilgi gösterdi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Aksoy, tüm kent konseyleriyle birlikte kardeşçe ve yan yana Bursa için mücadele ettiklerini söyledi. Çevre Düzeni Planı çalışmaları kapsamında halkın görüş ve önerilerini almak için bu toplantıları başlattıklarını anlatan Ertuğrul Aksoy, “Toplantılarda 2050 vizyonunu konuşuyoruz. 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmaların sivil ayağını desteklemek için kent konseyleri olarak harekete geçtik. Halkımıza kendisi için, Bursa için, ilçesi için ne düşündüğünü sormak istedik. En önemli sorunlarını ve beklentilerini öğrenmek istedik. Toplantılarımız tüm ilçelerde devam edecek. En son edindiğimiz bilgileri bir çalıştayla kamuoyuyla paylaşacağız. Projenin mimarı olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e, katkı sunan ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kestel Kent Konseyi Başkanı Mehmet Doğru, Hayalimizdeki Bursa’yı Konuşuyoruz” toplantılarına ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek daha güzel ve yaşanabilir bir Bursa ve Kestel için hep birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
Kestel Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Çalık, yaşanabilir Bursa ve Kestel için toplumun tüm kesimlerinin bir araya gelmesinin önemli olduğunu vurgulayarak toplantının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yuvarlak masa toplantılarına geçildi. ‘İlçenizin zayıf yönleri nelerdir? İlçenizin güçlü yönleri nelerdir? İlçenizi ve Bursa’yı 2050 yılında nasıl görmek istiyorsunuz? Geleceğe dair eleştirileriniz, önerileriniz, yerel ve merkezi yönetime yönelik beklentileriniz nelerdir?’ başlıklarının ele alındığı toplantıda, katılımcılar Kestel’e dair beklentilerini dile getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.