Gürsu Belediyesi Yapay Zeka Çağına Giriyor

Gürsu Belediyesi, belediye hizmetlerini ve iş süreçlerini çağın en popüler teknolojilerinden biri olan yapay zeka ile buluşturuyor.
AR-GE Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve BEBKA desteğiyle hayata geçirilen “Akıllı Adımlar: Yapay Zeka ile Gürsu’da Akıllı Dönüşüm” projesi resmen başladı. Proje kapsamında belediye personeli, alacağı kapsamlı yapay zeka eğitimiyle iş süreçlerini daha hızlı, verimli ve günümüz teknolojilerine uygun şekilde yürütebilecek.
Hibe ve Proje Rekortmeni Gürsu Belediyesi’nden Bir İlk Daha
Hibe ve proje konusundaki başarılarıyla öne çıkan Gürsu Belediyesi, çağın gereklerine uygun olarak yapay zeka kullanımını destekleyen yeni bir projeye daha imza attı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, BEBKA tarafından finanse edilen proje, 2024 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında destekleniyor. Bursa’da yerel yönetim düzeyinde kent çapında atılmış en kapsamlı adımlardan biri olarak gösterilen bu projeyle, belediye çalışanları yapay zeka teknolojileri konusunda uzmanlaşacak.
Eğitim süreci, yapay zeka alanında uzman eğitmen Harun Seyhan tarafından yürütülecek. Genel eğitimlerin yanı sıra, birim ve müdürlük özelinde verilecek özel eğitimler sayesinde her çalışan kendi görev alanına yönelik bilgi ve becerilerle donatılacak. Böylece belediye hizmetlerinde yapay zekanın etkin kullanımı sağlanacak.
“Hibeyi projeye, projeyi faydaya, faydayı topluma çeviriyoruz”
Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Bursa’da proje belediyeciliği denildiğinde akla gelmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Çalışanlarımızın eğitim süreci ve işlerinde kullanacakları teknolojiler bizim için çok önemli. Yapay zekayı önemsiyoruz ve bunu sadece sözde değil, uygulamada da gösteriyoruz. BEBKA’dan aldığımız destekle bu vizyonumuzu hayata geçirdik. Hem kurumumuz hem de vatandaşlarımız için faydalı olacak bir projeye imza attık. Yeni projemiz şimdiden hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.