Dolar 44,4200
Euro 51,2209
Altın 6.418,21
BİST 12.698,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 21°C
Çok Bulutlu
Bursa
21°C
Çok Bulutlu
Cts 12°C
Paz 11°C
Pts 13°C
Sal 18°C

Gemlik Sahili nefes alıyor

Gemlik Sahili nefes alıyor
28 Mart 2026 19:31
3
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi, mevcut altyapının yetersiz kaldığı Gemlik’in Orhaniye ve Cumhuriyet (Manastır) mahallelerinde, BUSKİ eliyle altyapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Sahil bandında yenilenen kanalizasyon ve yağmur suyu hattı imalatı ile bölgenin altyapısı daha dayanıklı ve güvenli hale getiriliyor.

GÜÇLÜ ALTYAPI İÇİN YERİNDE MÜDAHALE

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, altyapısı güçlü bir Bursa hedefiyle 17 ilçede çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Gemlik ilçesi Orhaniye ve Cumhuriyet(Manastır) mahalleleri sınırlarında yer alan sahil bandında zaman zaman yaşanan taşkınlar, BUSKİ ekiplerini harekete geçirdi. Toplam 1500 metre uzunluğundaki hatta 500 milimetre çapında beton borular kullanılarak kanalizasyon hattı imalatı başlatıldı.

OLASI TAŞKINLARIN ÖNÜNE GEÇİLİYOR

Bölgenin altyapısını güçlendiren kanalizasyon hattının yanı sıra yağmur suyu hattının da tamamlanmasıyla birlikte özellikle yağışlı dönemlerde yaşanan taşkınların da önüne geçilmiş olacak.

“KÖTÜ GÖRÜNTÜDEN VE KÖTÜ KOKULARDAN KURTULACAĞIZ”

Yapılan çalışmalardan dolayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e ve BUSKİ ekiplerine teşekkür eden Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Gamze Hızal, “Altyapılar yetersizdi. Sürekli taşmalar oluyordu. Şu anda çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor. Çalışmalar bittiğinde hem kötü görüntüden hem de kötü kokulardan kurtulacağız. Esnafımız çok şikayetçiydi ama artık bu sorun ortadan kalkıyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.