Eğitimden Hipodroma Tam Entegrasyon
Bursa Uludağ Üniversitesi Mennan Pasinli Atçılık Meslek Yüksekokulu ile Ercan Ekürisi arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, at yetiştiriciliğinde akademik bilgi ile sektör deneyimi bir araya geldi.
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mennan Pasinli Atçılık Meslek Yüksekokulu ile atçılık sektörünün önemli işletmelerinden Ercan Ekürisi arasında, at yetiştiriciliği ve mesleki eğitimi kapsayan iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında öğrencilerin saha deneyimi kazanması ve genetik kalitesi yüksek at yetiştiriciliğinin desteklenmesi hedefleniyor.
BUÜ Rektörlüğü B Salonu’nda düzenlenen imza törenine; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Mennan Pasinli Atçılık MYO Müdürü Prof. Dr. Gülşen Goncagül, Ercan Ekürisi Sahibi Şeyda Ercan ile akademisyenler katıldı. Törende üniversite–sanayi iş birliğinin atçılık sektöründeki vizyoner yönüne dikkat çekildi.
İmzalanan protokol ile BUÜ bünyesindeki kısrakların, Ercan Ekürisi’ne ait safkan İngiliz aygırlarıyla bedelsiz olarak eşleştirilmesi, genetik kalitenin artırılması ve öğrencilerin yetiştiricilik süreçlerini sahada birebir deneyimlemesi amaçlanıyor.
Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Bursa Uludağ Üniversitesi’nin 50 yıllık köklü geçmişi ve tam akreditasyon başarılarıyla öne çıktığını belirterek, bu tür protokollerin mezunların iş dünyasına entegrasyonunda kritik rol oynadığını söyledi. Mennan Pasinli Atçılık MYO’nun alanında özelleşmiş tek okul olmasının stratejik önemine dikkat çeken Kırıştıoğlu, üniversite-sanayi iş birliklerinin sadece bir imzadan ibaret olmadığını, aynı zamanda kurumsal gelişimin temel dış paydaş unsurlarından biri olduğunu vurguladı.
Mennan Pasinli Atçılık MYO Müdürü Prof. Dr. Gülşen Goncagül ise protokolün, üniversitenin dış paydaşlarla bütünleşme hedefi açısından somut ve güçlü bir adım olduğunu ifade etti. Kısrakların aşım sürecinden gebelik takibine ve doğuma kadar tüm aşamaların Ercan Ekürisi ile koordineli yürütüleceğini belirten Goncagül, bu iş birliğiyle hem nitelikli taylar yetiştirileceğini hem de öğrencilere uygulamalı eğitim imkânı sunulacağını dile getirdi. Goncagül, BUÜ’de yetiştirilen tayların profesyonel sahalarda yer almasının okulun sektörel marka değerini daha da yükselteceğini kaydetti.
Ercan Ekürisi Sahibi Şeyda Ercan da Sakarya ve Silivri’deki tesislerinde önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirterek, Sakarya’daki çiftliklerini tamamen damızlık faaliyetlerine ayırdıklarını ve 50 damızlık kısrakla profesyonel bir üretim süreci yürüttüklerini söyledi. Sahada aktif olarak 50 at koşturduklarını ifade eden Ercan, akademik disiplinle desteklenen bu iş birliğinin sektöre ve geleceğe yapılan değerli bir yatırım olduğunu belirtti.