Çizgi Roman Sanatı Panorama 1326’da

Osmangazi Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen “Elinde Fırça Dilinde Müzik” adlı çizgi roman sergisi, düzenlenen törenle çocukların ve çizgi roman tutkunlarının beğenisine sunuldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı Bahattin Atak’a ait olan sergide, sanatçının geçmişten günümüze kaleme aldığı ve birçok gazetede yayımlanan çizgi roman kolajları yer aldı.
Sanat hayatına 1972 yılında başlayan Bahattin Atak, bugüne kadar 600’ün üzerinde çizgi romanı okuyucularla buluşturdu. “Kara Doğan”, “Battal Gazi” ve “Baykara” gibi kahramanlarla tanınan Atak, “Yüzbaşı Volkan” karakteriyle çocuklara asker sevgisini aşılıyor. Ayrıca 2007 yılında hayata geçirdiği “Küçük Gezgin” projesiyle, Türkiye’nin il ve ilçelerindeki tarihi ve kültürel zenginlikleri çizgi romanlarla anlattı.
Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde açılan serginin açılış törenine Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı Bahattin Atak, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda çizgi roman meraklısı katıldı.
Açılışta konuşan Başkan Erkan Aydın, “Bizi çocukluğumuza götüren bu özel sergi için değerli sanatçımız Bahattin Atak’a teşekkür ediyorum. Aynı zamanda rahmetli eşini de rahmetle anıyoruz. Çocukken Kızıl Maske, Tommiks, Texas, Kara Murat ve Yüzbaşı Volkan gibi çizgi romanları büyük bir heyecanla okurduk. Bu eserleri bitirmeden elimizden bırakamazdık. Çizgi romanların çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmada, hayal kurmalarında ve hayata dair planlarında çok önemli bir rolü var. Bu anlamlı sergiyle bizi buluşturan Bahattin Atak’a emeklerinden dolayı minnettarız.” ifadelerini kullandı.
Sanatçı Bahattin Atak ise yaptığı konuşmada çizgi romanın, resim ve edebiyatın birleşimiyle ortaya çıkan özel bir sanat dalı olduğunu vurguladı. Çocukluğunun, yabancı kültürleri anlatan Tommiks ve Texas gibi çizgi romanlarla geçtiğini belirten Atak, “Bu hikâyeleri severek okurdum ama çoğu zaman kendimi o dünyaya ait hissedemezdim. Kendi kültürümüzü, tarihimizden ya da günlük yaşamdan tanıdık yüzleri yansıtan kahramanları görmek istedim. İşte eserlerim bu düşüncelerle doğdu.” dedi.
Atak, sergiyi kansere yenik düşen eşi anısına ithaf ettiğini de duygusal bir şekilde dile getirdi.